Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Plány automobilek jsou jasné. Za rok nastane boom elektroaut. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Jirka (neregistrovaný)
*Podle mě je elektřina v Česku jenom jedna. Podle podílu výroby na faktuře, kterou dostávám od ČEZ je asi ze 65% vyrobená z uhlí. Při nabíjení baterie není technicky možné, aby se malá auta nabíjela z jedněch a velká z druhých zdrojů. *Zjednodušeně: Auta která tu jezdí (asi jich jsou milióny), dnes jezdí na naftu a benzín vyrobený z vytěžených fosilních paliv a smrdí tam kde jezdí. Elektroauta jezdí na elektřinu vyrobenou také z vytěžených fosilních paliv (uhlí, ropa, plyn), ale smrdí tam kde se elektřina vyrábí. Část elektřiny je vyrobená z atomu a pod. ale spalovací motory také už dnes jezdí z části na alternativní paliva. *Každopádně znamená elektromobilita přesun emitace jinam a to mi sobecké připadá. *V současnosti elektromobilita navíc přináší nebezpečí obnovení těžby lithia pro výrobu baterií v dnes už zelených Krušných horách. Řekl bych, že už těžba čeká jen na to až se rozhodne z toho bude mít příjmy :-(.