Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Plány automobilek jsou jasné. Za rok nastane boom elektroaut. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Ivo (neregistrovaný)
A ještě prosím negrilujte, nefritujte, nepečte chléb v pekárnách, nepúečte v elektrických troubách, neperte automatickou pračkou a nesušte prádlo v sušičkách, pan Jirka nebude moci dýchat čerstvý vzduch, protože tyto spotřebiče mají vysokou spotřebu elektrické energie vyrobené z uhlí a v elektrárnách na severu Čech. Na 1 litr paliva pro spalovací motory je spotřebováno 1,02 kWH elektrické energie, ale ta je asi vyrobena v Temelíně, nebo Dukovanech, MVE, FVE a OZE, a nikloliv na severu Čech, tak to panu Jirkovi nevadí. Naštěstí výfukové plyny ze spalovacích motorů poškozují ovzduší ve městech, dokonce i na jihu Čech, kde spalovací elektrárny nejsou, takže spokojenost, ne? Jinak souhlasím s tím, že velké elektromobily jsou na současném stupni vývoje elektromobility k ničemu. Elektrické Citigo za 360 tisíc, s reálným dojezdem 250 km, je to, co ve městech potřebujeme. Na dálnicích ať jezdí spalovací motory v autech, která musejí provozní hmotnost maximálně do 1050 kg, jinak je to energetický nesmysl. Kdyby výrobci nenabízeli velká auta, emise by tolik nenarostly a nevyvolaly reakci úředníků EU. Za rychlý rozvoj elektromobility mohou automobily s reálnou spotřebou paliva nad 5 litrů. A těch je prosím přibližně 85%.