JohnST (neregistrovaný)
Vacsina videi je z ruska, kde sa jazdi hlava nehlava, neplati tam semafor znacky nic. Najvacsi pocet nehod na svete. Neviem kto im tam tie auta poistuje. Asi ich nemaju poistene inak tam musia byt astronomicke poistky. A samozrejme alkohol tam ma v krvi kazdy, policia uplatna.
Luděk (neregistrovaný)
Pokud se nepletu,tak předjíždění v křižovatce je zakázané.Pokud je na silnici před křižovatkou značka ,která ukazuje tvar křižovatky,tak od ní je zakázáno předjíždět,i když tam je přerušované vodorovné značení.
Luděk (neregistrovaný)
Zde je pro změnu v módě předjíždět v odbočovacích pruzích.Již se mě nejednou stalo,že odbočuji doleva(jsem již téměř na konci odbočovacího pruhu),po mé pravé ruce je volný pruh pro přímý směr a stejně předjíždí do protisměru a pak pokračují rovně.Nebo jedu těch devadesát (na tachometru 100) rovně a předjede mne v odbočováku doleva a pokračuje samozřejmě rovně.Hlavně to jsou ,,Ačka a Éčka" espzetky
Mirek (neregistrovaný)
K 5 bodum bych s jistotou napsal ze mnoho ale fakt mnoho ridicu jezdi jak idiioti a o rychlosti to fakt neni, je to o chybach v nizsich rychlostech a to je snad pres 95% ale VZDY se buzeruji ridici co jedou rychleji. Ridici ci nepouzivaji na aute zrcatka blinkry a hlavne mozek oci a sluch tem se pokuty nedavaj. Je to Vysmech ridicum,policiste jsou jeste hloupejsi nez jsme si mysleli a dostanou do pazour auta ktera vlaste jdou proti rozumu, jsou jen na mereni rychlosti a ostatnich 95% prestupku se nekontroluji. Co vic k tomu napsat??? Nic.
František (neregistrovaný)
Pokud mohu něco k tomu předjíždění, tak přidám ještě jeden moment, který mě mohl stát život. Pokud totiž na víceproudé silnici potažmo na dálnici ví, že na další křižovatce bude ze silnice vyjíždět, neměl by jet do poslední chvíle v levém pruhu a včas se zařadit do pruhu pravého či odbočovacího, rozhodně by se neměl už snažit předjíždět vozidla před sebou. Mně takhle udělal myšku jeden Boleslavák při odbočování, už při míjení byl jen centimetry od mého boku a pak mi překřížil pravý pruh až do pruhu odbočovacího, bylo to tak na 10 m k odbočení. Naštěstí jsem při brzdění udržel volant, ale pěkně to se mnou zaházelo.
Ing, František Vlček (neregistrovaný)
Prvopočátek všeho toho o čem tu "sáhodlouze" polemizujete je přece v tom, že autoškoly a učitelé v těchto autoškolách jsou více než "nekvalitní" a mnozí i "nekompetentní", za volanty TIR a mnohde i hromadné dopravy můžou, díky legislativě, usednout lidé bez náležité praxe a zkušeností, ŘP se vydávají čím dál tím mladším ročníkům bez jakéhokoliv omezení a v nepolední řadě, byť se všeobecně ví, že jakýkoliv motorový dopravní prostředek, řízený takovými to lidmi, se na silnici rovná odjištěné střelné zbrani, tak se všude možně "jen" měří a postihuje rychlost jízdy, protože je to nejen nejsnazší, ale hlavně nejvýnosnější ! A nejhorší na tom všem je to, že ač jste za volantem "anděl", setkání se s "čertem" v drtivé většině pro vás zkončí katastrofálně a mu se téměř nic nestane !
Karel (neregistrovaný)
Jsem zděšen obrovskou neznalostí ! Předpokládám, že příspěvky nepsal nikdo, kdo vlastní ŘP. Pokud snad ano, tak prosím nejezděte alespoň do doby, než si pozorně prostudujete Zákon o provozu na pozemních komunikacích a alespoň prováděcí předpis - vyhl 294/2015Sb, kde jsou dopravní značky! Děkuji jménem těch, kteří chtějí žít!
Petr Pilný (neregistrovaný)
Tak jsem si přečetl, jaké jsou "hrubé řidičské chyby...". Myslím, že chyba je jen jediná - nekázeň, nedodržování dopravních předpisů, daných zákonem (lidově se tomu říká vyhláška). Ono je to tam a priori ošéfováno a jestli se někdo předpisy neřídí, dopouští se chyb a riskuje - ohrožuje sebe i druhé. Tím nemíním třeba hazardéry, jezdíci moc rychle, ale i ty, co jezdí zbytečně pomalu aj. Chce to jen znát a respektovat...!
Jan Kálecký (neregistrovaný)
no ten poslední o nedání přednosti vypovídá něco i o duševní zralosti řidiče který záznam pořídil. spoléhat že jedu po hlavní tudíž mám přednost svědčí o jediným že na silnici nemám co dělat, v zákoně o silniční dopravě je jedna krásná věta kterou mnozí odsuzují, řidič má předvídat
Vladimír (neregistrovaný)
Tak p. Kálecký - jestli si řidič nemůže myslet , že když je na hlavní , tak by v naprosté většině běžných situací měl mít přednost , tak potom už opravdu nevím , co si myslet !!!! Samozřejmě do toho nejdeme silou - každý se může přehlédnout - ale s Vaším přesvědčením už můžem tak leda všechna pravidla zrušit a jezdtit autíčkama tak leda v obýváku a venku raději chodit pěšky !!!!
Fík (neregistrovaný)
i když jsem na hlavní, vždy kontroluji, jestli se z vedlejší neřítí nějaký hovado a to samý dělám i na světelných křižovatkách jezdím docela často na motorce a minimálně jednou mi to již zachránilo život a nespočetkrát jsem se tím vyhnul nehodě
Marcel (neregistrovaný)
Nechápu jak bych měl teda jezdit. Před KAŽDOU odbočkou mám teda zpomalit na 30 km/h a čekat, že nějaký kretén, který neumí řídit, neumí vlastně značky, bude chtít vjet na hlavní ? Touž si fakt děláte srandu z předpisů a vlastně ze všeho. Za chyby se platí a to vždy.