J. Tomka (neregistrovaný)
Zkuste tohle, co tady píšete: "I do autorizovaného servisu si můžeme přinést vlastní díly, olej nebo provozní kapaliny zakoupené v motoristickém obchodě. A to i v případě, kdy je auto v záruce." To je naprosto nemožné. Servis vždycky odmítne použít donesený olej nebo provozní kapaliny, byť by byly lepších parametrů, než které dodá servis. A sice proto, že na tom těžce vydělává. Mám bohaté osobní zkušenosti. Výmluva zní, že by pak nemohli garantovat kvalitu, protože se může jednat o padělek. Jenže ani servisy nejsou imunní proti nákupu padělků. Samy nakupují co nejlevněji a co nejdráže prodávají.
Čeněk (neregistrovaný)
To že servis odmítne donesený olej není pravda , mám rok staré auto a je servisované ve značkovém servisu. Od pořízení vozu jsem dvakrát za sebou měnil olej a vždy svůj. Nikdy mi neřekli že ho nevymění. Vždy jsem vše nahlásil dopředu a vše bylo v pořádku.
Fr_von_Dr (neregistrovaný)
Kdysi dávno byl v tv dokument z produkce Deutsche Welle, jednalo se různé padělky z Číny, na název si už nevzpomenu... Jeden příklad: V továrně Renault vyráběli místní obyvatelé brzdové destičky z materiálu schváleným výrobcem, balili do orig. krabiček a posílali do Světa. V 19h zavřeli továrnu a šli domů; ve 20h přišla druhá směna, "nahodila" továrnu a dělali brzdové destičky ze směsi mouru, sazí, slámy a nějaké disperze! Zjistilo se to po té, co po "značkovém" servisu hořely autům brzdy. Při testech na okruhu - po 5 kolech rozjet-zastavit orig. díl bez zavad, čínský hoří! Číňani balili padělky do original krabiček Renaultu... Oni umí vyrábět, ale musí je kontrolovat Evropan nebo Američan.
Josef (neregistrovaný)
Je vidět že i autor článku nemá ponětí jak to funguje v reálu ne všechno co tu popsal je pravda. Ano autorizovaný servis se s Vámi nepare a na účtuje si co chce. Vaše sehnane náhradní díly nepřijme. Ale to neudělá i některý neautorizovany. Jsou servisy jako ten můj a je to v Praze, kde není problem přivézt si po předchozí domluvě svůj náhradní díl. Servisují mi už muj pátý vůz v řadě v rámci mé práce v dopravě v řádu cca 15 let a jsem spokojený. Většinou si seženu náhradní díl sám a nejsou to maličkosti třeba kompletní spojka za polovinu ceny a není to Čína. Pokud chytnete akci koupíte spojku Sachs nebo jinych výrobců za půlku.....atd.....atd. Ano mám výhodu jsem vyučený automechanik, ale ještě za Komančů a ještě na nákladní vozy a autobusy takže spoustu věcí si dělám sám. Nemám díl. zázemí takže složitější věci dávám do mého servisu a nechám plně na nich opravu a šéf nebo jeho zástupce se mnou komunikují při jakémkoliv problému a objednání potažmo koupi náhradního dílu i jeho cenu. Dily podvozku brzd nebo motoru vždy overena druhovýroba SRN nebo originál žádná Čína. Ostatní díly jiní výrobci a až na samém konci Čína. Ale ta většinou dlouho nevydrží takže zbytečná investice. Praktikuji zlatou střední cestu.
lubajs (neregistrovaný)
Zajímavé je, že žádné náhradní díly už vám nevydrží tolik, co ty díly namontované z výroby na novém autě. Takže, když si koupíte nové auto, vydrží vám díly podvozku bez vůlí klidně i 200 tisíc km. Když ty díly vyměníte třeba i za díly deklarované, že jsou originální z prvovýroby, vydrží vám už jen polovinu toho, co ty původní, někdy i méně km. To samé s akumulátory. Mně na novém autě vydržel akumulátor přes 10 let, ale po výměně ty další akumulátory už jen 4 až 5 let. A to byly akumulátory stejné značky. Vypadá to, že opravdu kvalitní díly jdou jen do automobilek a do prodejen autodílů a servisů už jen díly horší kvality až po vyložené šmejdy.
Samuel (neregistrovaný)
V dnešní době si musí dát člověk velký pozor na to, co kupuje. Obzvlášť u auta je potřeba, aby byly díly kvalitní a nedošlo tak k nějakému problému. Já mám Iveco dodávku a veškeré díly, které potřebuji, si objednávám z https://www.nakladnidily24.cz/daily-2014/ . Poradil mi je kamarád, který je otestoval přede mnou, takže se nebojím tam cokoliv na auto objednat.
Luděk (neregistrovaný)
Já jsem s náhradními díly nikdy neměl velkou zkušenost. Vždycky jsem nic nepotřeboval. Ani nikdo v mém okolí. Nikdy extra nedošlo k nějaké velké bouračce. Minulý rok se nám rozbili dveře. Auto už je starší, takže jsme se rozhodli, že si objednáme nové náhradní díly Škoda. Díky portálu https://www.cbdily.cz/ šlo vše hladce bez potíží.