Opel zahájil výrobu nové Insignie. První zákaznický exemplář zamíří do Polska

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Opel oficiálně spustil výrobu nové Insignie 

  • První zákaznický exemplář zamíří do Polska 

  • Novinka bude navazovat na 940 000 prodaných kusů předchozí generace 

Model Insignia je pro automobilku Opel velmi důležitý. Předchozí generace dosáhla za dobu svého působení na celkových 940 000 prodaných exemplářů. Na toto číslo má za úkol navázat nastupující generace, která se právě dnes (21. března) začala oficiálně vyrábět.

Doporučujeme: Opel Insignia Grand Sport zhubl 175 kg a má pohon všech kol z Focusu RS

Opel vyrábí novou Insignii Grand Sport a Sports Tourer v německé továrně v Rüsselsheimu. Investice související se startem výroby překročily hranici 500 milionů eur. Prvním zákaznickým exemplářem je bílá Insignia Grand Sport, osazená dieselem o výkonu 125 kW (170 k). Namířeno má do Polska. Další dvě následující Insignie dostanou zájemci z Dánska a Německa. Automobilka přijímá objednávky přibližně od poloviny února, první exempláře se objeví u dealerů v průběhu léta.

Doporučujeme: Nový Opel Insignia Sports Tourer má o 100 litrů větší zavazadelník a je o 200 kg lehčí

Nastupující generace Opelu Insignia dostala novou platformu a ve srovnání se svým předchůdcem je lehčí až o 200 kg v závislosti na konkrétní variantě. Opel slibuje prostornější interiér, moderní technologie typu adaptivních diodových světel a za pozornost stojí také systém pohonu všech kol GKN Twinster, který už používá Ford Focus RS.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?