Opel představí začátkem příštího roku nový crossover. Jmenovat se bude Crossland X

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Opel pojmenuje svůj nový crossover Crossland X

  • Vůz se představí začátkem příštího roku a odstartuje ofenzivu crossoverů 

  • Základem by měl být nový Peugeot 3008

Opel má na příští rok naplánovanou ofenzivu v kategorii crossoverů. Důvod je prostý. Aktuálně značka nabízí pouze model Mokka X a přesluhující Antaru, což vzhledem k poptávce po SUV, která panuje na trhu, není mnoho. Ale to se brzy změní. První novinkou bude vůz pojmenovaný Crossland X.

Doporučujeme: Opel Mokka X a Zafira mají po faceliftu lepší interiér a LED světla

Technické detaily zatím k dispozici nejsou. Opel pouze zveřejnil první nicneříkající obrázek, krátké video a pár stručných skutečností, z nichž je potvrzení názvu tím nejdůležitějším. V tiskové zprávě se dále například píše, že Crossland X bude mrštný při jízdě po městě a pohodlný na dlouhé cesty. Asi není na místě očekávat, že by šlo o vůz, který by měl snad i lehce terénní ambice.

Podle neoficiálních informací poslouží jako základ chystaného crossoveru značky Opel nová generace Peugeotu 3008. Ta nedávno dorazila i na český trh a přestože se tváří jako opravdové SUV, s pohonem všech kol vůz nedostanete.

Doporučujeme: Peugeot 3008 na českém trhu. Z ošklivého MPV je atraktivní SUV

Opel Crossland X se představí začátkem příštího roku. Spekuluje se o tom, že automobilka nahradí tímto modelem Zafiru, což by dávalo smysl. V létě však lidé z Opelu na jedné mezinárodní prezentaci říkali, že se nic podobného nechystá a že nedávno modernizovaná Zafira bude v nabídce ještě poměrně dlouho.

crossland_x crossland_xx

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?