Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ojeté diesely mohou vyjít draho. Benziňák s vyšší spotřebou je ve výsledku levnější. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Marek (neregistrovaný)
Autor tohoto članku zjevně nikdy nevlastnil žadný motor s dieselem, diesely jsou držaký jen se musí umět vybrat a taky se o něho dobře starat. O spotřebě ani nemluvě , 12l/100km s V6 benzínem , no to bych chtěl vidět toho vědce za volantem a ještě po městě ne? Ty motory co se týče HTP a takový 1.0 litrových TSI a 0,9 litru třivalce a takové , patří tak akorát do motorek ne do auta. Takove motory dle mého názoru nic nevydrží. Ze zkušenosti jsme v rodině měli VW GOLF 1.9 TDI , najeto 350 000km, pořád jede jak hodinky jako firemní, akorát karoserie už je na tom huř. Další GOLF diesel za 10 let jediný problém a to že vypověděl alternator , jinak bežná udržba. Starý Mercedes taky uměl dělat diesely, 2.2 s řetězem 160 000 km a drží a šlape jak hodinky, pouze běžná udržba. Pokud už benzín tak bych si koupil nějaký silný V6, ale to by tu musel být benzín za 12 korun , to pak jo.