Obytné auto za hubičku? Tahle Lada Granta s obytnou nástavbou má stát pouze 400 tisíc

5 nových názorů
  • V Rusku chystají obytnou verzi modelu Lada Granta, základem je Granta s karoserií pick-up

  • Obytný prostor měří 2,1 m na délku, 1,6 m na výšku a 1,6 m na šířku 

  • Přesto je uvnitř velká postel, kuchyň nebo dokonce sprcha

  • Cena má začínat v přepočtu přibližně částkou 400 tisíc korun

Obytné automobily se těší obrovské popularitě také v České republice. Není se čemu divit, cestování s nimi dává určitou svobodu. Ale najdou se také podstatné nevýhody. Například ta, že obytný vůz je poměrně drahou záležitostí, ať už si chcete koupit něco úplně nového, nebo se spokojíte s ojetinou. V Rusku ovšem přišli novinkou, která by tuto potíž mohla vyřešit. Chystaná Lada Granta s obytnou nástavbou bude začínat v přepočtu částkou pouze 400 tisíc korun.

Nízká pořizovací cena je ale logicky kompenzována velmi kompaktními rozměry. Obytná Lada Granta vznikla tak, že ruská společnost Lux Form vzala užitkovou verzi a opatřila ji obytnou nástavbou. Vůz samotný měří na délku 4925 mm, obytný prostor je pak dlouhý 2178 mm, široký 1648 mm a vysoký 1558 mm. Nabízet by měl dostatečné pohodlí pro dva cestovatele.

Přečtěte si také:

Uvnitř najdeme rozkládací postel s délkou 1980 mm a šířkou 1580 mm. Nechybí miniaturní stůl, kuchyň zahrnující jeden plynový vařič, ani sprchový kout se záchodem. K dispozici je nádrž na vodu o objemu 70 litrů, nádrž na odpadní vodu pak má 45 litrů.

Obytná Lada Granta se zatím ještě neprodává, podle informací webu Lada Online má ale stát podle úrovně výbavy v přepočtu 405 až 636 tisíc korun. Pro zajímavost, podobné přestavby běžných osobních automobilů na obytné vozy nejsou ničím výjimečným. V minulosti jsme totiž už viděli obytnou Škodu Felicia.

Mato (neregistrovaný)
Ted asi nikde krom autoscout, ebay, nejaky starsi model, kdyz je clanek z r. 2019, nyni je druha vlna idiocie, nejdriv virus, ted demonizace Ruska, kdyby se lada prejmenovala na kyjev, tak by se to mohlo prodavat, ale ted se neda koupit ani ruska zmrzlina od firma prima vyrobena v cesku, proto vazal cesko slape, jak Washintgon piska. Pozor na byvalou svobodu vyjadrovani Washington naridil trestni stihani schvalovani jine nez americke agrese a to je presne ta po americku, od viru, pfizer a spol agrese az po zakaz ruske ropy a plynu.
Mato (neregistrovaný)
Ted asi nikde krom autoscout, ebay, nejaky starsi model, kdyz je clanek z 2019, nyni je druha vlna idiocie, nejdriv virus, ted demonizace Ruska, kdyby se lada prejmenovala na kyjev, tak by se to mohlo prodavat, ale ted se neda koupit ani ruska zmrzlina od firma prima vyrobena v cesku, proto vazal cesko slape, jak Washintgon piska. Pozor na byvalou svobodu vyjadrovani Washington naridil trestni stihani schvalovani jine nez americke agrese a to je presne ta po americku, od viru, pfizer a spol agrese az po zakaz ruske ropy a plynu.
Petr (neregistrovaný)
Prý pouze :-D . Já teda rozhodně nemám přebytečných 400 tisíc, které bych mohl dát za obytné auto. Líbilo by se mi mít vlastní, to je jasný, ale bohužel na něj nemáme peníze. Každý rok si proto auto na 14 dní půjčíme u https://www.karavany-strakonice.cz/ a jedeme do Chorvatska k moři :-) .
Josef (neregistrovaný)
Zajimalo by mě kde se dá toto obytné auto Lada Granta u nás koupit ,předem děkuji za informaci s pozdravem Josef
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?