Nový Volkswagen Caddy - kresby před světovou premiérou v únoru 2020

přidejte názor
Autor: Redakce

Značka Volkswagen užitkové vozy končí velmi úspěšný rok a už se připravuje na ten příští, kdy přijde s významnou premiérou - už v únoru se představí nová generace kompaktních vozů Caddy a Caddy Cargo.

První kresby designu užitkových verzí nové generace Caddy ukazují radikální proměnu charakteru tohoto vozu, který bude chtít v tvrdší konkurenci navázat na dosavadní úspěchy jak v segmentu kompaktních dodávkových vozidel, tak rodinných víceúčelových automobilů kategorie MPV.

Mezi vozy orientované především na funkčnost přijde nová generace Caddy s výrazně sportovnějším charakterem. Přitom nový design i nadále umožní zachovat vysokou přepravní kapacitu a velkou variabilitu. Tvůrci nové generace předpokládají, že se v budoucnu bude více zákazníků věnovat sportu a aktivnímu trávení volného času, a proto budou nový Caddy brát jako zajímavou a praktickou alternativu dopravního prostředku.

Příkladem důrazu na sportovnější charakter jsou například mírně skloněná linie střechy a štíhlý, jednodílný design bočních partií. Přídi dodávají výraz LED světlomety, užší mřížka chladiče a větší logo. Užitková verze má výrazné svisle a horizontálně uspořádané tenké zadní LED svítilny, které se mají objevit i u osobních verzí. Kresby rovněž ukazují zvětšené zadní okno. Podle volby zákazníka budou mít užitkové verze vzadu křídlové dveře nebo výklopné víko nákladového prostoru.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?