Nové Volvo V60 bylo prozrazeno. Nepřekvapivě vypadá jako zmenšená V90

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Také Volvo se ukáže na autosalonu v Ženevě 

  • Hlavní novinkou zde bude nastupující generace modelu V60

  • Na internetu už kolují předčasně zveřejněné fotografie 

  • Ani Volvo nebude s oficiálním odhalením čekat až na ženevský autosalon 

Automobilka Volvo si pro letošní autosalon v Ženevě připravila novou generaci modelu V60. Ani tato značka ovšem neplánovala vůz odhalit až začátkem března, oficiální premiéra proběhne 21. února. Jak už to ale v dnešní době chodí, internet byl i tentokrát rychlejší. proto si můžeme novou V60 prohlédnout v předstihu.

Doporučujeme: Chcete šetřit životní prostředí? Raději než hybridní Volvo si kupte Škodu Octavia RS TDI

První dvě fotky vypustili do éteru kolegové z magazínu Automotosvijet a nutno podotknout, že se žádné velké překvapení nekoná. Kdyby nám někdo tvrdil, že se díváme na V90, asi bychom na první pohled nic nenamítali. Jak se dalo dopředu čekat, novinka snad až příliš věrně následuje dříve představené modely postavené na platformě SPA.

Volvo V60_2 Volvo V60_1

O technice zatím oficiální zdroje samozřejmě mlčí, nicméně i zde se dá docela dobře odhadnout, s čím V60 přijede. Pokud se totiž nestane něco neočekávaného, pak nová V60 dostane stejné motory, jaké najdeme v nabídce pro XC60. To znamená dvoulitrové přeplňované čtyřválce. V případě dieselu naladěné na 140 kW (190 k) nebo 173 kW (235 k), u zážehových jednotek pak na 184 kW (250 k) nebo 228 kW (310 k). Vrcholem by i zde měla být plug-in hybridní verze T8 s celkovým výkonem 299 kW (407 k).

Doporučujeme: Test na pondělí — Mercedes-Benz E 220 d All-Terrain vs. Volvo V90 Cross Country D5

Kromě Volva V60 by se v Ženevě měl ukázat také první model osamostatněné značky Polestar, který shodou zlomyslných okolností nese (alespoň prozatím) stejné označení jako úplně první automobil Geely (jmenuje se prostě Polestar 1, stejně jako bylo Geely 01).

Odhalení nové V60 proběhne 21. února, přičemž tisková konference začne v půl páté odpoledne. Volvo bude vše vysílat živě přes svůj Facebook. Odkaz na přenos najdete níže:

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?