Nové BMW řady 8 nabídne vzhled konceptu a velice zajímavý zvuk

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Nové BMW řady 8 se začne prodávat ještě letos

  • Aktuálně se automobilka pochlubila oficiálním videem a fotkami z testovacího okruhu Aprilia

  • Mnichovská novinka rozhodně nezní nezajímavě

  • Těšit se máme na vzhled studie BMW Concept 8

Automobilka BMW připravuje návrat řady 8. Nastupující generace by měla nahradit řadu 6, přičemž se očekává, že postupně dorazí kupé, kabriolet, čtyřdveřové Gran Coupé a zájemci o vysoce expresní svezení se nakonec dočkají také M8. Aktuálně finišují testy základního provedení, které si nedávno vyzkoušelo italský vysokorychlostní okruh nedaleko města Aprilia, kde bylo pořízeno krátké video a několik oficiálních fotek.

Doporučujeme: BMW M5 muselo během rekordního 374 km dlouhého driftu 5x tankovat. Za jízdy

Chystané BMW řady 8 zatím nosí důkladné maskování, nicméně automobilka v tiskové zprávě přímo píše, že sériový design bude v podstatě shodný s tím, co ukázala studie BMW Concept 8 z minulého roku. Před časem se navíc na internetu objevily špionážní fotky nemaskovaného auta, které tento slib potvrdily.

O technice zatím můžeme pouze spekulovat, podle všeho ale i zde poslouží coby základ platforma CLAR, přičemž BMW řady 8 dostane šesti- a osmiválcové motory. Některé spekulace slibují rovněž dvanáctiválcové provedení nebo hybrid, ale to už hodně předbíháme. Každopádně z videa je dobře patrné, že se mnichovská novinka ve svých výkonnějších variantách bude chlubit dost zajímavým zvukovým projevem.

Doporučujeme: Co udělá s autem čtyřtunová bourací koule? Pokochejte se detailními záběry

Kdy přesně se nové BMW 8 představí veřejnosti, to aktuální tisková zpráva neříká. Vzhledem k načasování těchto oficiálních materiálů by se tak mohlo stát na autosalonu v Ženevě. Jistá je naopak skutečnost, že se do prodeje nové BMW řady 8 podívá ještě v průběhu letošního roku.

Nové BMW vypadá velice dobře a možná pokud by bylo v příznivější finanční relaci, tak bych si ho koupila. Já mám již několik let škodovku a jsem s ní velice spokojená, jelikož je to podle mě spolehlivé auto, což to moje je. Měla jsem za posledních pět let jen malé opravy, které nebyly moc drahé. Nedávno jsem si koupila zde chytrá zrcátka, která mi nainstaloval můj automechanik.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?