Nová generace Subaru XV byla předčasně odhalena. Zde jsou první neoficiální obrázky

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Nastupující generace Subaru XV je další z novinek ženevského autosalonu 

  • První neoficiální obrázky odhalují design automobilu 

  • Základem je zcela nová platforma 

Také Subaru se představí na autosalonu v Ženevě, kde coby svou hlavní novinku ukáže nastupující generaci modelu XV. Oficiálně automobilka zatím vyslala do světa pouze nicneříkající obrázky, po internetu ale už teď kolují snímky celého vozu. Překvapení ovšem nečekejte.

Doporučujeme: Po roce přichází Impreza nové generace do Evropy. V Ženevě Subaru ukáže XV

Obrázky zveřejnil magazín Carplace. Přesně podle očekávání je nové XV velmi podobné hatchbacku Imperza, ze kterého vychází. Samozřejmostí jsou plasty kolem karoserie, přepracované nárazníky a nápadně vysoký podvozek. Světlá výška je doménou i stávající generace, která nabízí nadprůměrných 220 mm.

Subaru XV nové generace dostane coby svůj základ zcela novou platformu, kterou automobilka představila už dříve. Hlavní výhodou bude výrazně lepší tuhost, nižší hmotnost a nižší těžiště, ze kterého by měly pramenit také ještě lepší jízdní vlastnosti.

Doporučujeme: Subaru WRX i WRX STI omládly. Mají být pohodlnější a sportovnější

Japonská automobilka představí nové XV přesně sedmého března. Odpočítávání do premiéry můžete sledovat na stránkách subaru-global.com, kde bude Subaru také vysílat živý přenos ze ženevského odhalení.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?