Nová Dacia Duster se představí za týden. Bude i sedmimístná verze

12.06.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Příští týden se představí nová generace Dacie Duster

  • Pod kapotou bude vyzkoušená technika od Renaultu a Nissanu

  • Pravděpodobně přijde i prodloužená sedmimístná verze

  • Světová premiéra proběhne v září ve Frankfurtu

Na úspěšné SUV Dacia Duster čeká mezigenerační obměna. Podle aktuálních informací se zdá, že Renault ukáže novou generaci rumunského SUV příští týden 22. června na speciální akci v Paříži. Píše o tom třeba web autoalgerie.com. Světovou premiéru pak Dacia Duster zažije v září na autosalonu ve Frankfurtu a prodej začne na podzim.

Ohledně použité techniky lze zatím jen spekulovat. Některé informace ukazují na použití platformy CMF, kterou má třeba Renault Kadjar nebo Nissan X-Trail, ale ta by byla na Dacii asi příliš drahá. Právě cena je pro Dacii Duster nejdůležitější údaj, v současnosti je to nejlevnější SUV na trhu.

Doporučujeme: Dacia jako ojetina: Kterou chtít, kterou nebrat a jak nakupovat?

Špionážní fotografie naznačují, že by se měl Duster představit také v prodloužené verzi se sedmi sedačkami. Pod kapotou se očekává známá technika z aliance Renault-Nissan-Mitsubishi, tedy motory 0.9 TCe, 1.2 TCe a diesely 1.5 dCi nebo i 1.6 dCi. Renaultu se podařilo atmosférickou benzinovou šestnáctistovku připravit pro normu Euro 6, tak uvidíme, jestli bude i ta.

Základní verze budou mít pohon předních kol, za příplatek bude samozřejmě i čtyřkolka. Systém pohonu 4x4 by měl zůstat stejný, převzatý z Nissanu. O nějakých hybridech nebo elektromobilech nemá v souvislosti s Dacií cenu mluvit. Ale třeba nás populární levná rumunská značka překvapí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?