Nissan 370Z se nakonec dočká nástupce díky dílům a platformě od Infiniti

27.01.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Nissan řady Z bude jednoduchý a „levný“ sporťák

  • Použije platformu a motory z Infiniti Q60

  • Koncept se představí letos na autosalonu v Tokiu

  • S cenou by se měl základní model vejít pod milion korun

Japonská automobilka Nissan zřejmě našla cestu, jak oživit sportovní kupé řady Z. Díky novým modelům Infiniti totiž může Nissan nasadit do akce modernější platformy i motory a nemusí se příliš zaobírat nákladným vývojem. Díky tomu by mohla být příprava nového modelu poměrně rychlá a relativně levná.

Infiniti Q60 Kupé Infiniti Q60 poskytne nástupci Nissanu 370Z platformu i motory. To usnadní (a hlavně zlevní) celý vývoj a zjednoduší výrobu
Nissan 370Z Poslední Nissan řady Z poháněl atmosférický šestiválec 3,7 l. Nový model by se svou koncepcí neměl od 370Z příliš lišit

Studie budoucího Nissanu řady Z by se měla představit na podzimním autosalonu v Tokiu. Koncepce bude prakticky stejná jako u posledního modelu 370Z. Půjde o dvoumístný sporťák s motorem vpředu a pohonem zadních kol. Nissan odmítl spekulace, že se nové Z změní v crossover. Ovšem nevylučuje, že přijde i hybridní pohon.

Doporučujeme: Nissan představil elektromobil, který má motor a nejde strčit do zásuvky

Nový Nissan řady Z využije platformu FR-L z Infiniti Q60 a rovněž jeho motory. Pod kapotou tak bude šestiválec 3.0 bi-turbo o výkonu 300 až 400 koní. Nissan chce ale nabídnout nižší cenovku, takže by automobilka mohla nasadit i základní čtyřválec 2,0 l s přeplňováním, který má v Infiniti Q60 výkon 155 kW (211 k).

Magazín Car & Driver píše, že je pro nové Z reálný i hybridní pohon. Ten by kombinoval dvouspojkovou převodovku s integrovaným elektromotorem o výkonu 160 koní. Celkový výkon hybridního Z by se mohl dostat za hranici 500 koní. Vypadá to tedy, že letošní rok bude na japonské sporťáky docela bohatý. Ale nezapomínejme, že koncept ještě neznamená jistotu sériové výroby.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?