Nesmrtelný UAZ Hunter dorazil do prodeje v nové verzi. K dispozici je jako stylový expediční off-road

přidejte názor
  • Ruská automobilka začala prodávat svůj nesmrtelný model Hunter jako stylový expediční vůz 

  • Součástí výbavy jsou masivní nárazníky, výrazný oranžový lak karoserie, naviják, ale také vyhřívaná sedadla 

  • V Rusku tato novinka vyjde na zhruba 300 tisíc korun

UAZ Hunter (dříve UAZ-469) je velmi starý terénní automobil, přesto je ale pořád ve výrobě. Aktuálně navíc přichází na trh v novém expedičním provedení. Zájemci se mohou těšit na množství doplňků vylepšujících odolnost auta při jízdě terénem, ale zároveň na zajímavý vzhled a solidní výbavu.

Nový expediční Hunter je osazen standardním zážehovým čtyřválcem o objemu 2,7 litru, který produkuje 99 kW (135 k) a 217 Nm. Motor spolupracuje s pětistupňovou manuální převodovkou Dynos a samozřejmě nechybí pohon všech kol. Vůz stojí na nápravách Spicer a k dispozici je rovněž redukce nebo uzávěrka zadního diferenciálu. Oproti běžné variantě má tahle novinka navíc masivní nárazníky, střešní nosič, naviják, tažné zařízení a šestnáctipalcová ocelová kola obutá do pneumatik BFGoodrich o rozměru 235/85 R16. Právě větší kola jsou pak důvodem, proč se zvedla světlá výška z původních 210 mm na 241 mm.

UAZ Hunter: Ruský „Defender“ slaví 45. narozeniny speciální edicí
Přečtěte si také:

UAZ Hunter: Ruský „Defender“ slaví 45. narozeniny speciální edicí

Novinka má být současně také stylovým automobilem, proto je součástí výbavy výrazný oranžový lak karoserie. K dispozici jsou ovšem i decentnější odstíny, jako khaki nebo hnědošedá. V interiéru najdeme sedadla vybavená odolným čalouněním a opatřená dvojitým bílým prošíváním. Sedadla jsou navíc vyhřívaná.

Jasně oranžový expediční Hunter není prvním podobným autem, který UAZ nabídl svým zákazníkům. Už dříve byl představen podobně laděný větší Patriot. Cena nové varianty modelu Hunter činí na ruském trhu zhruba 900 tisíc rublů, což je v přepočtu něco málo přes 300 tisíc korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?