Nejlepším autem na tahání karavanů je Volvo XC40. Uspěla také Octavia Combi nebo Kodiaq RS

1 nový názor
  • V dalším ročníku ankety Towcar of the Year uspělo Volvo. Model XC40 si odnesl celkové vítězství 

  • Porota ocenila také modely Škoda, konkrétně Octavii Combi a Kodiaq RS

  • Letos se vůbec poprvé udělovala cena pro nejlepší vůz na tahání přívěsů s alternativním pohonem, kterou vyhrál Jaguar I-Pace

Stejně jako se každoročně volí nejlepší auta roku, volí Caravan and Motorhome Club nejlepší automobil pro tahání karavanů. Letošní ročník této ankety byl už 37. v pořadí a stejně jako v minulosti, také v případě Towcar of the Year 2020 ve velkém bodovaly modely koncernu Volkswagen. Celkový titul si ale nakonec odneslo Volvo XC40.

Zajímavostí letošního ročníku ankety Towcar of the Year je skutečnost, že vůbec poprvé byla zařazena také kategorie věnovaná automobilům s alternativními pohony. V té zvítězil Jaguar I-Pace, který zároveň získal titul nejlepšího auta pro tahání karavanů o hmotnosti do 1150 kg. Pro zajímavost, porota testovala rovněž dojezd, přičemž I-Pace se zapřaženým karavanem ujel 185 km. Elektrický Jaguar ovšem zvládne přívěs o hmotnosti maximálně 750 kg.

Jízda s přívěsným vozíkem: Jak řídit a na co všechno dávat pozor
Přečtěte si také:

Jízda s přívěsným vozíkem: Jak řídit a na co všechno dávat pozor

Anketa Towcar of the Year není nějaké obyčejné tipování nejlepších automobilů, se kterými lze tahat přívěsy a karavany. Volbě předchází docela podrobné testování zahrnující jízdy s karavanem na zkušebním polygonu. Stejně tak se hodnotí další oblasti, jako například praktické vlastnosti jednotlivých automobilů, jednoduchost připojení přívěsu, asistenční systémy a tak dále.

Vítěze jednotlivých kategorií najdete v přiložené galerii. Níže si můžete prohlédnout videa věnovaná vítězným automobilům.

Michal (neregistrovaný)
Za mě osobně je asi lepší pořídit si obytný vůz. My teda nemáme svůj vlastní, ale každé léto využíváme pronájem obytných vozů. Je to fajn, dostanete auto ve vůni, neřešíte údržbu, jen to na konci dovolené natankujete a vrátíte zpět na základnu. Někde to je dokonce tak, že za příplatek si přijedou pro auto k vám domů a nemusíte řešit vůbec nic. :) To mi přijde jako hodně super služba na cestování po Čechách. :)
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?