Nejen boty a televize, rabující dav ukradl i 717koňové modely SRT Hellcat

2 nové názory
Autor: Redakce
  • Kalifornský prodejce automobilů koncernu FCA hlásí nejméně 50 ukradených aut

  • Mezi nimi je i vzácné provedení Dodge Charger nazvané Widebody Daytona 50th Anniversary Edition

  • Přestože všechny kradené vozy mají sledovací systém, police nestíhá zasáhnout

Vlna nepokojů v reakci na smrt Afroameričana George Floyda, jenž minulé pondělí zemřel při policejním zásahu v Minneapolisu, neušetřila ani prodejce nových a ojetých automobilů. Kalifornská společnost San Leandro Chrysler Dodge Jeep RAM SRT, která se specializuje na prodej modelů koncernu FCA, přišla z neděle na pondělí o 50 nových automobilů, mezi nimiž byly převážně vysokovýkonné vozy Dodge Challenger SRT Hellcat a Charger SRT Hellcat. Nejcennějším vozem byl Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Daytona 50th Anniversary Edition s cenou přesahující 2,5 milionu korun.

Hellcat pohání kompresorem přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru, disponující výkonem 527 kW (717 koní) a nejvyšším točivým momentem 881 Nm. Výkon na zadní kola přenáší osmistupňová automatická převodovka TorqueFlite 8HP90.

Videodojmy: Obří RAM 1500 je nečekaný adept na dokonalé rodinné auto
Přečtěte si také:

Videodojmy: Obří RAM 1500 je nečekaný adept na dokonalé rodinné auto

Majitel společnosti Carlos Hidalgo uvedl, že běsící dav nejprve vyplenil obchod s botami Nike naproti a následně zamířil k jeho prodejně. Ještě stihl instruoval zaměstnance, ať některými z vozů zatarasí výjezd z parkoviště, ovšem marně.

Demonstranti se nejprve vloupali do prodejny, kde ukořistili trezor s klíčky, které si následně rozebrali. Některá videa ukazují, že část demonstrantů chce s vozy skutečně ujet, jiní s nimi jen tak bourali do dalších zaparkovaných a většinou nových automobilů.

Hennessey představil svou novou hvězdu. Maximus je Jeep Gladiator s motorem z Hellcatu
Přečtěte si také:

Hennessey představil svou novou hvězdu. Maximus je Jeep Gladiator s motorem z Hellcatu

Přestože všechny ukradené modely, jejichž odjezd z parkoviště firmy si natáčelo několik účastníků loupeže, jsou vybaveny sledovacím zařízením, ani jedno zatím nebylo nalezeno a vráceno. Majitel sice okamžitě informoval polici, ovšem ta zatím nebyla schopná cokoliv podniknout.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?