Nastupující generace Škody Octavia ukázala na neoficiálních fotkách interiér. Těšte se na displeje

4 nové názory
Autor: Redakce
  • Na internetu se objevily špionážní fotky interiéru chystané nové generace Škody Octavia

  • Novinka dostane digitální přístrojový štít, obří středový displej a miniaturní volič převodovky

  • Nová Octavia by se měla představit ještě letos

Působení aktuální třetí generace Škody Octavia se chýlí ke konci. Nástupce by se měl představit letos na podzim. Prototyp chystané novinky už se také pilně testuje, o čemž svědčí různé špionážní fotky prototypů. Díky takovým snímkům teď můžeme nahlédnout do interiéru nové Octavie.

Právě interiér je tím zajímavým, co můžeme vidět na fotkách aktuálně zveřejněných na webu Carscoops. Zatímco vnější karoserie je poměrně důkladně maskovaná, z fotek interiéru je dobře patrné, že ten se bude oproti současné verzi výrazně lišit. Jak určitě tušíte, hlavní roli zde budou hrát displeje.

Škoda Superb Scout je atraktivní a pohodlná, motor 2.0 TDI Evo zase velmi úsporný (první jízdní dojmy)
Přečtěte si také:

Škoda Superb Scout je atraktivní a pohodlná, motor 2.0 TDI Evo zase velmi úsporný (první jízdní dojmy)

Ten menší najdeme samozřejmě na přístrojovém štítu. Nikoho asi nepřekvapí, že přístrojový štít nové Octavie vypadá jako to, co známe třeba z modernizovaného Superbu nebo Škody Scala. Uprostřed palubní desky pak trůní druhý rozměrný displej multimediálního systému. Sada tlačítek je umístěna pod ním v novém uspořádání. Prototyp se sice tváří, že displej je součástí palubní desky, téměř jistě ale bude umístěn do prostoru, stejně jako tomu u modelů Scala nebo Kamiq. Za pozornost určitě stojí také miniaturní volič převodovky.

 
Chcete si vyzkoušet nejnovější vozy Kia? Projeďte se na testovací jízdě zcela zdarma.

Kromě nové Škody Octavia se v dohledné době představí také její sourozenci v podobě nového Volkswagenu Golf a nástupce Seatu Leon. Pokud jde o motory, v této oblasti se očekávají v současnosti známé jednotky. Kromě těch klasických určitě dojde také na hybrid i verzi spalující CNG. Také nová Octavia pak zaručeně dostane novou manuální převodovku MQ281.

skoda octavia 4gen_1skoda octavia 4gen_2

Foto: Carscoops

ŠKODA HEJTR #1 (neregistrovaný)
Jestli to takhle bude vypadat z venku tak je to to nejhnusnejsi auto co jsem kdy viděl...
LOL (neregistrovaný)
nebude, to je zcela viditelně maskování, které to auto má připodobnit nějaké konkurenci a zamaskovat finální tvary.
Adamantium (neregistrovaný)
Hnusne. Ergonomie je tatam. Plizive prichazi era Teslaizace - do interieru se prdne jeden nebo dva tablety. Pryc jsou krasne budiky, pryc jsou tlacitka, ktera dovoluji ovladani po pameti, aniz by clovek odklapel zrak z provozu.. Za me velky palec dolu..
LOL (neregistrovaný)
výrobně je to ale levnější a tupé stádo bude hýkat nad "multimediálními" funkcemi. Obrazovka bude ukazovat točící se ventilátory a o to přece jde, ne? :-)
  • Našli jste v článku chybu?