Vlákno názorů k článku Nákup elektromobilu: Pět věcí, kvůli kterým poté budete na spalovací motor vzpomínat se slzou v oku od T - Článek je dobrá zásoba nesmyslů a velice jednostranného...

Jaroslav T (neregistrovaný)
Jezdím jako obchodní zástupce po 1/2 ČR a věčně musím bojovat s časem. Především díky provozu a 4-5 tis. km která za měsíc najedu. . O dovolených jezdíme s celou rodinou na zimu lyžovat do Alp či Dolomitů a na léto většinou chodit či na kola po Čechách a po Slovensku. Tedy běžně naložené auto se 4 osobami a cesty na dojezdy v řádech stovek km. S ohledem na současný dojezd a současnou životnost baterí je pro moje potřeby (pracovní i volnočasové) využití EV nebetyčný nesmysl. Na nějakou nenávist tedy není žádné místo protože byla zcela vytlačena nepoužitelností EV.
Martin R. (neregistrovaný)
Nevím, odkud autor elektromobil viděl či neviděl. Ale hodnotí současné (ale i ty v blízké době chystané) bateriové elektrovozy poměrně pravdivě, i když v porovnání s každodenní realitou ještě velmi mírně, skoro pozitivně. Naše firma začala s pořizováním elektroaut již před několika lety, a má jich dnes již celou řádku (několik různých modelů). Naštěstí stále i dost "spalováků" a pár hybridů. Několikaletá provozní zkušenost u firmy, která naprostou většinu vozů nemá na popojíždění po městě a okolí, není výsledná zkušenost příliš pozitivní. Pokud bych měl napsat podobný článek na základě našich zkušeností, byl by článek mnohem kritičtější! Má-li firma k dispozici dostatek nabíjecích stojanů a provozuje-li elektroauta po městě a blízkém okolí, je to již použitelné, a z hlediska omezení exhalací v rámci městské aglomarace a okolí dává to i smysl. Pokud ale naprostá většina aut pravidelně/často "lítá" na střední až velké vzdálenosti, vše se výrazně mění v neprospěch elektrovozů. Problematický dojezd, dobíjení, spolehlivost, ... :-( I kdyby ty vozy nestály mnohem více než srovnatelné vozy se spalovacími motory, ale byly cenově zhruba na jejich úrovni, byl by to i tak nesmysl. Reálnými provozními či ekonomickými důvody nelze pořízení elektroaut odůvodnit. Ve skutečnosti příliš neobstojí dokonce ani z hlediska ekologie.
Jura Jurax (neregistrovaný)
Autor byl ještě velice zdrženlivý. A o nenávisti k vnucovaným elektromobilům se tu nedá hovořit. Dokonce ani o nenávisti k jejich vnucovatelům, zatím.