Na český trh míří MG, které si získalo české chalupáře a důchodce. Zatím ale ve verzi pro ty trochu movitější

29.08.2024
přidejte názor

MG představilo nové ZS. V kategorii malých SUV je to letos nejprodávanější auto, protože je levné. Novinka ovšem vstoupí na trh nejprve v dražším provedení Hybrid+. Dočkáme se i benzinové lidovky? 

MG oficiálně ukázalo nový malý crossover ZS. Je to poměrně zásadní událost, protože právě ZS se na českém trhu etablovalo přímo výborně. Díky své nízké ceně a zajímavé záruce si k němu našla cestu spousta zákazníků. Novinka tak bude mít na co navazovat. 

Automobilka představila nové ZS zatím jen ve formě oficiální tiskové zprávy, která nám toho ještě navíc moc neříká. Na detaily si tak musíme ještě chvíli počkat. Na první pohled je ale zřejmé, že nastupující vydání úspěšného crossoveru je daleko hezčí, vypadá mnohem moderněji, patrně bude prostornější a také dostane velice zajímavý pohon. 

Hybrid, který má jeden háček 

MG totiž jako první uvede na český trh model ZS Hybrid+. Nové ZS si tak přebírá od MG3 netradičně řešené a na poměry hybridů dosti výkonné elektrifikované ústrojí. To má 195 koní a crossover s ním dá stovku pod devět sekund. Zejména po městě bude vůz vykazovat výbornou spotřebu, což se také hodí. 

MG ZS 1.5 DVVT:  Britsko-čínská odpověď na Dacii Duster vyznává heslo „Spěchej pomalu“
Přečtěte si také:

MG ZS 1.5 DVVT: Britsko-čínská odpověď na Dacii Duster vyznává heslo „Spěchej pomalu“

Kromě vysokého výkonu MG u nového ZS aplikuje svůj už dobře osvědčený recept. Vzhledem k rozumné ceně zákazníci dostanou také spoustu výbavy. K té standardní patří systém MG Pilot obsahující širokou škálu bezpečnostních a jízdních asistenčních technologií, k nimž se řadí adaptivní tempomat, aktivní nouzové brzdění s detekcí chodců a cyklistů, asistent udržování jízdního pruhu, výstraha při opuštění jízdního pruhu, upozornění na vozy přijíždějící z boku při couvání, sledování mrtvého úhlu, varování před kolizí vpředu a asistent pro jízdu v koloně.

Zákazníci také bez příplatku dostanou přední i zadní LED světla, infotainment s 12,3palcovým HD displejem s navigací a online aplikacemi, digitální sedmipalcový přístrojový panel, zadní parkovací senzory s kamerou, automatické přední světlomety, stěrače se snímačem deště a bezklíčové zamykání a odemykání.

Přítomnost hybridu ale bude pochopitelně znamenat mnohem vyšší cenu, než kde dnes ZS startuje. Na druhou stranu, stejně jako MG3 dorazí i nové ZS příští rok v klasickém benzinové provedení bez elektrické části pohonu. Takže jestli chcete nový vůz, ale po drahém hybridu netoužíte, stačí pár měsíců vyčkat. 

Zdroj: tiskový servis MG

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?