Na český trh dorazilo populární Mitsubishi ASX. Nová generace umí být velmi levná i poměrně drahá

14.04.2023
přidejte názor
  • Tuzemské zastoupení značky Mitsubishi uvedlo na český trh novou generaci modelu ASX 
  • Na rozdíl od oblíbené předchozí generace jde tentokrát o převlečený Renault 
  • Nabídka obsahuje celou řadu motorizací. Ta nejlevnější startuje částkou 490 tisíc, ta nejdražší stojí bez padesátikoruny milion

Na český trh byla oficiálně uvedena nová generace Mitsubishi ASX. Tento malý crossover byl u zákazníků velmi oblíbený, protože za velmi přijatelné peníze nabízel poctivou techniku a poměrně prostorný interiér. ASX se líbilo i českým zákazníkům. Například v roce 2018 se u nás prodalo 1322 exemplářů, což řadilo japonský crossover na desáté místo ve velmi početně zastoupené kategorii C-SUV. Na Evropském trhu bylo prodáno dohromady 380 000 exemplářů, u českých zákazníků skončilo 13 000 kusů. Novinka tak má na co navazovat. 

Nové ASX vychází z Renaultu Captur, což je nakonec dobře patrné už na první pohled. Spolupráce s automobilkami Renault a Nissan ovšem znamená také příchod mnoha moderních technologií a především pestrou nabídku motorů. Zájemci mohou volit mezi litrovým přeplňovaným tříválcem, mild-hybridní třináctistovkou, dostupnou navíc ve dvou výkonových variantách, hybridem o objemu 1,6 litru a na vrcholu stojí plug-in hybrid. 

Modernizované Mitsubishi ASX koupíte jen s benzinovým dvoulitrem. České ceny začínají na 415 tisíc Kč
Přečtěte si také:

Modernizované Mitsubishi ASX koupíte jen s benzinovým dvoulitrem. České ceny začínají na 415 tisíc Kč

Mitsubishi k tomu přidává také dohromady šest úrovní výbavy, nicméně dostupnost jednotlivých motorů se pro různé úrovně liší. Nejlevnější výbava Inform je tak dostupná pouze pro litrový tříválec (91 k), zatímco nejvyšší úroveň Instyle pořídíte pouze s výkonnějším mild-hybridem (158 k), hybridem (143 k) a plug-in hybridem (159 k). Ve všech těchto případech je mimochodem součástí standardu automatická převodovka. Přehled cen a nabízených motorizací najdete v tabulce pod článkem. 

Nastupující ASX nabídne bohatou výbavu, a to i v té nejlevnější verzi. I ta zahrnuje parkovací senzory, zadní kameru, posuvná zadní sedadla nebo klimatizaci. Výhodou je i pětiletá záruka a rychlé dodání. Na nový automobil by zájemci neměli čekat ani dva měsíce. 

Pro Mitsubishi to není jediná letošní novinka. Na podzim dorazí nový Colt a o něco později přijde i nová generace SUV Outlander, která se už prodává mimo Evropu. 

Autor: Tiskový servis Mitsubishi
  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?