Morgan předčasně připomíná vznik prvního exempláře své tříkolky edicí 110th Anniversary

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Malá britská značka Morgan příští rok oslaví 110. narozeniny 

  • Oslavy začíná už teď představením speciální edice svých modelů

  • Zásadní změny nečekejte. Jde o detaily a výbavu navíc, kterou zákazníci dostanou bez příplatku

  • V roce 1909 zakladatel značky H.F.S. Morgan postavil první exemplář slavné tříkolky Three-Wheeler

I když je značka Morgan velmi malá, oficiální zastoupení má i v České republice. Proto můžeme říci, že také u nás se bude slavit, neboť tahle malá automobilka se chystá na oslavy 110. výročí. Ty budou probíhat příští rok, speciální edice připomínající tento moment ale přichází už teď.

Morgan aktuálně představil edici pojmenovanou jednoduš 110th Anniversary, což je první dárek zákazníkům a fanouškům, který mají v příštím roce následovat další. Výroční edice je určena pro modely 3 Wheeler, Roadster, Plus 4 a 4/4. Tím hlavním jsou malé plakety „110th Anniversary“ umístěné na předních blatnících.

Po osmnácti letech končí britská sportovní klasika. Rozlučka s Aero 8 je vskutku stylová
Přečtěte si také:

Po osmnácti letech končí britská sportovní klasika. Rozlučka s Aero 8 je vskutku stylová

Do nabídky se nově stěhují také jiné barvy karoserie a některé další drobnosti, jako třeba kožený řemen přes kapotu nebo výraznější koncovka výfuku u modelů Plus 4 a Roadster. Slavná tříkolka pak dostala kromě jiného třeba černě lakované ochranné oblouky za hlavami cestujících nebo černé kryty výfuku. Veškeré prvky související s edicí 110th Anniversary budou dodávány bez příplatku.

Příběh automobilky Morgan se začal psát v roce 1881, kdy se narodil zakladatel Henry Fredrick Stanley Morgan. Podle Morganu vznikla značka v roce 1909, kdy byl postaven první exemplář tříkolky Three-Wheeler. H.F.S. Morgan zkombinoval jednoduchý trubkový rám s dvouválcovým motorem Peugeot o výkonu 7 koní. Díky extrémně nízké hmotnosti tohoto stroje byla výsledná dynamika na danou dobu překvapivě dobrá.

Sériová verze se začala vyrábět o rok později, kdy zákazníci měli na výběr jednoválcové provedení disponující výkonem čtyř koní nebo dvouválec nabízející dvounásobek. Model 3-Wheeler figuruje v nabídce značky dodnes.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?