Modernizované Audi SQ7 dostalo 510 koní a 970 Nm. Časem přijde i širší karoserie

přidejte názor
  • Modernizované Audi SQ7 se dočkalo péče od ABT 

  • Naftový osmiválec může nabízet až 510 koní a 970 Nm

  • U ABT zároveň chystají díly pro rozšíření karoserie. Tento paket bude k dispozici příští rok 

Audi SQ7 je jedno z nejzajímavějších SUV na současném trhu především díky naftovému osmiválci. Ten v nabídce naštěstí zůstal i po letošním faceliftu. Stejně jako v minulosti jsou jeho základní parametry 320 kW (435 k) a 900 Nm. Pokud by se vám to zdálo málo, řešení samozřejmě existuje. Na svědomí ho má „obvyklý podezřelý“.

Společnost ABT aktuálně začala pro modernizovanou SQ7 nabízet možnost navýšení parametrů vznětového osmiválce. Základem je jako obvykle nová řídicí jednotka motoru. Po její instalaci nabídne rozměrné německé SUV 375 kW (510 k) a 970 Nm. ABT nabízelo stejnou úpravu i pro variantu před faceliftem, ta ale měla ještě o deset koní více.

Změřili jsme Audi SQ7 TDI na brzdě. Předvedlo monstrózní výkon
Přečtěte si také:

Změřili jsme Audi SQ7 TDI na brzdě. Předvedlo monstrózní výkon

Jak přesně se změní dynamika vozu, to tisková zpráva ABT neříká. Pro představu, sériové provedení zvládne sprint na 100 km/h za 4,8 s a maximálně se rozjede na 250 km/h. Mimochodem, identické změny lze aplikovat také na sportovněji střižené Audi SQ8 osazené stejným motorem.

U ABT si pak můžete kromě motoru nechat vylepšit také zvuk výfuku a nechybí ani možnost pořídit disky o velikosti 22 palců nebo dále upravit interiér. Aktuálně jsou připravovány rovněž díly určené pro vnější karoserii. Zájemci o rozšíření modernizovaného Audi SQ7 si budou moci příslušný paket objednat příští rok.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?