Mitsubishi představí v Ženevě nový crossover. Má to být soupeř Yetiho a Qashqaie

24.01.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Mitsubishi ukáže na autosalonu v Ženevě nový crossover

  • Má to být soupeř Yetiho a Qashqaie

  • Pod kapotou se očekává diesel i hybridní pohon

  • Mitsubishi je součástí aliance Renault-Nissan

Mitsubishi brzy rozšíří nabídku o nový crossover. Na letošním autosalonu v Ženevě, který se koná od začátku března, ukáže nový model. Ten se zařadí mezi dosluhující ASX a větší Outlander. Jméno ještě neznáme, ale design by měl vycházet z již dříve představeného konceptu XR-PHEV.

Mitsubishi SUV Toto je prozatím jediný oficiální snímek nového modelu. V průběhu února ale Mitsubishi ukáže více fotografií a zveřejní další informace o použitých motorech a technice

Mnoho zajímavých informací Mitsubishi k první oficiální upoutávce nepřidalo. O použitém motoru nebo systému pohonu nevíme nic, ale automobilka stihla v krátké tiskové zprávě zopakovat několikrát slova „sportovní“, „dynamický“, „svalnatý“ a „kupé“. Přesto se dá počítat s turbodieselem a časem také hybridním pohonem.

Doporučujeme: Mitsubishi Outlander slaví patnáct let. Změnilo se k nepoznání

Světovou premiéru zažije nový model 7. března. Už v průběhu února však spatříme první oficiální fotografie a japonská automobilka přidá i další technické informace včetně použitých motorů.

Jen připomínáme, že Mitsubishi kvůli skandálu s podváděním při měření spotřeby a emisí doslova uteklo hrobníkovi z lopaty, když v něm majoritní rozhodující podíl koupil Nissan. Mitsubishi se tak stalo plnohodnotnou součástí aliance Renault-Nissan. Šéf koncernu Carlos Ghosn se nechal slyšet, že s produkty Mitsubishi se nadále počítá a že zkušenosti značky s vývojem hybridních pohonů jsou pro celou alianci velmi důležité.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?