Mercedes GLB dostane ostřejší verzi od AMG. Unikla na patentu

10.06.2020
přidejte názor
  • Z amerického patentového úřadu unikly obrázky chystaného Mercedesu-AMG GLB 45

  • Auto poháněné benzinovým čtyřválcem bude mít zřejmě výkon 388 koní, chystá se i silnější verze

  • Dostane styling podobný slabšímu modelu GLB 35, ozdobí ho čtyři výfuky

Mercedes vytrvale vybavuje všechny své modely ostrými verzemi z dílny AMG. Už nyní jezdí jeho malé SUV v provedení AMG GLB 35, jehož čtyřválcový motor produkuje 225 kW (306 k) a 400 Nm. U toho ale nezůstane. Automobilka ze Stuttgartu má v rukávu ještě další variantu.

Ta ponese jméno Mercedes-AMG GLB 45. Vybavena znovu čtyřválcem, dosáhne nyní na výkon nejméně 285 kW (388 k) a v nejostřejším provedení 45 S dokonce na 310 kW, což je 422 koní. Točivý moment má dosahovat maxima 480, respektive 500 Nm. Jde o stejné výkony, jaké nabízí oblejší GLA 45.

Videodojmy: Mercedes GLB je nečekaně zajímavá alternativa ke Kodiaqu
Přečtěte si také:

Videodojmy: Mercedes GLB je nečekaně zajímavá alternativa ke Kodiaqu

Jak bude vůz vypadat, je už také jasné. Na veřejnost se totiž dostaly obrázky, které automobilka zaslala americkému patentovému úřadu. Novinka navazuje stylem na slabší verzi GLB 35. Oba vozy bude od sebe těžké rozeznat nejen díky prakticky podobnému nárazníku, ale i masce chladiče s horizontálním žebrováním. Zádi pak dominuje velký difuzor a rovnou čtveřice výfuků, která se zřejmě postará o zajímavý zvuk.

Zatím není jasné, kdy se Mercedes-AMG GLB 45 objeví na českém trhu a kolik bude stát. Slabší model GLB 35 startuje na ceně 1 324 900 korun, dá se tedy předpokládat, že částka za nejostřejší variantu se přiblíží 1,5milionové hranici.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?