Mercedes-Benz třídy G nové generace na prvních fotkách: Revoluce se naštěstí nekoná

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Nová generace Mercedesu-Benz třídy G se oficiálně představí 15. ledna

  • První fotky nemaskovaného vozu ale byly zveřejněny už teď

  • Po stránce designu se mnoho nezměnilo, uvnitř je ovšem nová třída G v mnohém jiná

Příznivci čistokrevných terénních aut si mohou podruhé oddychnout. Před časem Jeep představil novou generaci modelu Wrangler, která se po stránce designu v podstatě nezměnila. Druhou terénní legendou v ohrožení byl Mercedes-Benz třídy G. Německá automobilka si sice naplánovala oficiální odhalení až na patnáctého ledna, ale i tentokrát ji internet předběhl. Definitivně je proto jasné, že také slavné „géčko“ zůstává na pohled věrné své neuvěřitelně dlouhé tradici.

Doporučujeme: I nový Mercedes-Benz třídy G se začíná odhalovat od interiéru

Fotky vypustili do světa kolegové z nizozemského magazínu Auto Week. Zatímco exteriér snad ani nepřipomíná facelift, interiér je zcela nový. Mercedes kabinu ukázal už dříve na oficiálních fotkách. I zde najdete kromě jiného třeba dva velké displeje spojené do jednoho celku tak, jako to má například třída S. Kabina bude rovněž prostornější a pohodlnější.

Mezigeneračně se výrazně změnila především technika. Žebřinový rám zůstal, stejně jako zadní tuhá náprava, vpředu ale nově najdeme lichoběžníkové zavěšení. Světlá výška podvozku narostla na 241 mm, brodivost se zvedla o 100 mm na 700 mm a nechybí ani trojice diferenciálů vybavená uzávěrkou. O terénní dovednosti vozu se opravdu bát nemusíme.

Doporučujeme: Vylepšená třída S od Mercedesu na českém trhu. V boji s Audi A8 a BMW 7 to nebude mít snadné

Nabídka motorizací by měla zahrnovat šestiválce a osmiválce známé z upravené třídy S. Nový je také devítistupňový automat a zájemci budou moci opět využít i redukci. Na druhou stranu nastupující generace třídy G dostane například asistent pro jízdu v pruzích nebo přednárazový systém s detekcí chodců.

Kromě standardních variant časem dorazí také „sportovní“ provedení AMG. Uvidíme, zda Mercedes i v této generaci zopakuje prodejně úspěšné speciality v podobě šestikolky nebo monstrózního kabrioletu opatřeného značkou Maybach.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?