Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake je kombi, na které jen tak někdo nestačí. Komu ujede?

přidejte názor

  • Nedlouho po základním hatchbacku AMG A 45 dostalo stejnou motorizaci také CLA Shooting Brake 

  • Parametry zůstávají, silnější varianta tedy nabízí dvoulitr o výkonu 421 koní a nejvyšší rychlost 270 km/h

  • Takový kombík zvládne sprint z nuly na 100 km/h za čtyři sekundy, což z něj dělá další „obyčejnou předokolku“ blízkou supersportům 

Začátkem července představil Mercedes-Benz vrcholnou verzi své předokolky v kombinaci s karoseriemi hatchback a čtyřdveřové kupé. Výsledkem byly modely AMG A 45 a AMG CLA 45. Teď přichází s třetí takovou novinkou. Přeplňovaný dvoulitr naladěný až na 310 kW (421 k) se nastěhoval také do stylového kombi CLA Shooting Brake.

Celá technika zůstává shodná. Také AMG CLA 45 Shooting Brake se bude nabízet v „základním“ provedení a ve variantě S. Prvně jmenovaná možnost nabídne parametry 285 kW (387 k) a 480 Nm, ta silnější dokonce 310 kW (421 k) a 500 Nm. Nechybí automatická převodovka ani pohon všech kol, který má po vzoru Focusu RS místo zadního diferenciálu dvě aktivní spojky. To kromě dělení točivého momentu mezi kola zadní nápravy umožnilo nabídnout i takzvaný Drift Mode.

Mercedes představil kapesní monstrum. Nové AMG A 45 je extrémně rychlé a nabízí režim pro driftování
Přečtěte si také:

Mercedes představil kapesní monstrum. Nové AMG A 45 je extrémně rychlé a nabízí režim pro driftování

Pokud jde o dynamickou stránku věci, nové německé kombi je opravdový expres. Slabší provedení zvládne sprint z nuly na 100 km/h za 4,1 s, „esko“ potřebuje rovné čtyři sekundy. Na poměry kompaktních aut s uspořádáním „všechno vpředu“ jsou to mimořádně zajímavá čísla. Omezovač vás ale nepustí na více než 250 km/h, respektive 270 km/h u varianty S.

Abyste si udělali lepší představu o dynamických schopnostech německé novinky, můžete si prohlédnout galerii výše, kde najdete pár aut, která na tento stylový kombík nestačí. Jinak řečeno, AMG CLA 45 Shooting Brake se dostalo na dostřel opravdovým supersportům. Ale tak už to dnes zkrátka chodí. Cílem bylo pokořit Audi RS3, které přitom nabízí v podstatě stejně neuvěřitelnou dynamiku.

Přesný termín uvedení nového Mercedesu-AMG CLA 45 Shooting Brake na trh automobilka nezmiňuje. Podle neoficiálních informací by se tak mělo stát letos na podzim.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?