Měl to být nejluxusnější Range Rover v historii. Teď ho ale firma zrušila, aniž dodala jediný kus

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Range Rover SV Coupé se nebude vyrábět

  • Důvodem údajně není slabá poptávka, ačkoliv auto mělo stát osm milionů

  • Kvůli ruční výrobě byl projekt patrně nerentabilní, firma musí šetřit

Automobilka Jaguar Land Rover nebude vyrábět superluxusní třídveřový Range Rover SV Coupé. S odkazem na výrobce o tom informoval britský Auto Express. Důvodem údajně není nízká poptávka, ačkoliv mluvčí JLR neprozradil, kolik zájemců se podařilo získat. Limitovaná série měla být omezena na 999 kusů:

Range Rover  SV Coupé je nejrychlejší a neluxusnější Range Rover v historii
Přečtěte si také:

Range Rover SV Coupé je nejrychlejší a neluxusnější Range Rover v historii

Prodej Range Roveru SV Coupé měl původně odstartovat v posledním čtvrtletí loňského roku. Na auto byla dokonce stanovena oficiální česká cena: 7 589 241 Kč. Za tyto peníze měli movití zákazníci získat speciální karoserii s elektricky ovládanými bezrámovými dveřmi, špičkové provedení interiéru a přeplňovaný vidlicový osmiválec o výkonu 415 kW. Možnostem individualizace se ale meze neměli klást. Podle Auto Expressu si někteří zákazníci naspecifikovali svůj Range Rover SV Coupé i na víc než deset milionů korun.

Ani takové sumy ale nemusely stačit, aby se z ručně vyráběného speciálu stal ziskový projekt. Britský magazín spekuluje o tom, že důvodem ke zrušení mohla být nerentabilita. Automobilka je ve složité situaci, potřebuje snížit náklady v přepočtu asi o 70 mld. Kč a propustit několik tisíc zaměstnanců.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?