McLaren přiveze do Ženevy první model řady Super Series nové generace. Bude lehčí a ostřejší

přidejte názor
Autor: Redakce
  • McLaren ukáže na březnovém autosalonu v Ženevě první model nové generace řady Super Series 

  • Odstartuje tak modelovou ofenzivu. Postupně bude následovat dalších 14 novinek

  • Základem druhé generace řady Super Series je karbonový monokok Monocage II

  • Těšit se máme na nižší hmotnost, nižší těžiště, ale také lepší přístup do interiéru

Letošní ženevský autosalon bude velmi důležitý pro automobilku McLaren. Ta si v rámci své strategie Track22 vytyčila cíl představit do roku 2022 hned patnáct nových modelů. A právě na letošním autosalonu v Ženevě vše odstartuje.

Doporučujeme: McLaren tvrdí, že s Apple o prodeji vůbec nejedná

Půjde o první model druhé generace řady Super Series. Ta stávající byla představena v roce 2011, kdy přišel model 12C. O rok později následovala otevřená verze 12C Spider, poté dorazilo ještě 650S Coupe/Spider. Vše vyvrcholilo variantami 675LT Coupe/Spider v roce 2015. Teď začne celý příběh nanovo.

O technických detailech zatím McLaren prozradil jen to, že je zveřejní v březnu spolu s fotografiemi a cenou. Aktuálně automobilka odhalila pouze základ nových modelů. Ten obstará karbonový monokok Monocage II. Díky jeho konstrukci bude kabina širší, prahy užší a do interiéru se bude vstupovat většími otvory. Zároveň automobilka slíbila lepší výhled z vozu.

Doporučujeme: Ferrari a Aston Martin dostanou od EU pokutu za vysoké průměrné emise CO2

Neméně důležité je snížení hmotnosti. Podle tiskové zprávy bude chystaná novinka výkonově srovnatelná s modelem 650S Coupe, na váze ale ukáže zhruba o 18 kg méně. Nižší těžiště se odrazí v lepších jízdních vlastnostech. Zájemci si navíc budou moci objednat interiér bez zakrytých předních sloupků, kde tak uvidí odhalenou část karbonového monokoku.

Jen pro připomenutí, McLaren 650S Coupe používá dvakrát přeplňovaný osmiválec o objemu 3,8 litru s parametry 478 kW (650 k) a 678 Nm. Akcelerace z nuly na 100 km/h je pro něj záležitostí trvající rovné tři sekundy a nejvyšší rychlost dosahuje hodnoty 333 km/h.

mclaren_1 mclaren_2

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?