Mazda připravila další facelift řady 6. První obrázky ukazují, že se nic nezměnilo

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Na autosalonu v Los Angeles se představí modernizovaná Mazda6

  • Jak je u tohoto modelu zvykem, po stránce designu se téměř nic nezměnilo 

  • Přicházejí ale nové motory včetně přeplňovaného čtyřválce 

Koncem listopadu odstartuje autosalon v Los Angeles, kde Mazda ve světové premiéře představí modernizovanou Mazdu6. První dva oficiální obrázky naznačují, že se na pohled nezměnilo téměř nic, zajímavé novinky se ovšem týkají techniky.

Do Mazdy6 se stěhuje nový zážehový čtyřválec Skyactiv-G o objemu 2,5 litru, vybavený technologií deaktivace poloviny válců. Ten už si dnes můžete pořídit v kombinaci s novou generací modelu CX-5. Druhou novinkou je příchod motoru Skyactiv-G 2.5T z modelu CX-9.

Doporučujeme: Mazda Skyactiv-X je téměř „diesel na benzin“. Vyzkoušeli jsme, jak jezdí v praxi

Zatímco u první jmenované jednotky je příchod do Evropy v podstatě jistý, u té druhé to tak jisté není. Aktuální tisková zpráva totiž uvádí, že přeplňovaný zážehový čtyřválec bude přidán do nabídky na americkém trhu. Je to škoda, protože Mazda6 osazená motorem s parametry 184 kW (250 k) a 420 Nm by si určitě své zákazníky našla i u nás.

Součástí modernizace je rovněž vylepšení adaptivního tempomatu. Ten dokáže vůz zcela zastavit a následně zase rozjet. Do interiéru se pak stěhuje ještě dřevěný dekor palubní desky.

Modernizovaná Mazda6 bude oficiálně představena 29. listopadu, pokud máte zájem, její odhalení můžete sledovat živě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?