MAN pro dopravní obslužnost Plzeňského kraje

přidejte názor
Autor: Redakce

Devadesát dva dvounápravových autobusů MAN Lion’s City LE bude od června letošního roku zajišťovat dopravní obslužnost v Plzeňském kraji. Z pohledu počtu dodaných vozidel se jedná o jeden ze zásadních projektů společnosti MAN Truck & Bus Czech Republic pro letošní rok.

ARRIVA získala desetiletý kontrakt na provozování autobusové dopravy v celém Plzeňském kraji. Pro zajištění všech spojů nakoupila společnost ARRIVA Střední Čechy více než tři stovky zcela nových autobusů. Můžeme s radostí oznámit, že mezi finálními výrobci autobusů, kteří se o zakázku dle vypsaného tendru podělili, je také naše společnost MAN Truck & Bus. „Osobně jsem velmi potěšen skutečností, že si společnost ARRIVA vybrala naše autobusy MAN. Bezpečnost cestujících, spokojenost zákazníků a vynikající vztah k životnímu prostředí, to jsou pro nás hodnoty nejvyšší důležitosti. Děkuji za důvěru a přeji mnoho spokojených kilometrů, řekl k předání autobusů MAN Lion’s City LE nový jednatel a generální ředitel společnosti MAN Truck & Bus Czech Republic, s.r.o. pan Jan Kohlmeier. Silné dopravní společnosti jsme dodali během prvních pěti měsíců letošního roku 92 autobusů MAN Lion’s City LE s možností převozu imobilních cestujících na invalidních vozících a se třiačtyřiceti místy k sezení. Na dalších dvacet tři vozidel má zákazník otevřenou opci.

„MAN je jedním z největších výrobců dopravní techniky. Jeho autobusy dlouhodobě známe a jejich vývoj sledujeme. Významnou hodnotou je pro nás nejen úroveň vlastní techniky a technologie, ale i servisní a poprodejní služby. Právě ty jsou mnohdy důležitým argumentem pro pořízení vozidel. Také proto jsme si vybrali jako jednoho z dodavatelů našich autobusů mnichovského výrobce MAN Truck & Bus,“ řekl k pořízení a převzetí autobusů MAN Lion’sCity LE generální ředitel společnosti ARRIVA TRANSPORT Daniel Adamka.

Vozidla Lion’s City LE s celkovou délkou 11 895 mm jsou osazena moderními motory MAN D0836 Euro 6 s maximálním výkonem 213 kW/290 k při 2300 otáčkách za minutu. MAN vyrábí vozidla více než jedno století, je znám skutečností, že na trh dodává jen dokonale vyvinuté a dlouhodobě prověřené produkty. V rámci expertních zkušeností a rozsáhlých služeb zajišťujících vysokou efektivitu provozu je značka MAN dodavatelem kompletních dopravních řešení přinášejících zákazníkům, majitelům a provozovatelům, stejně jako uživatelům, v tomto případě cestujícím, vysokou přidanou hodnotu. „Autobusy nabídnou cestujícím velký komfort, jsou nízkopodlažní, klimatizované, mají pohodlné sedačky a některé z nich budou v létě přepravovat kola,v zimě lyže“, říká ředitel společnosti ARRIVA Střední Čechy František Soumar.

Do ostrého provozu vyrazí nové autobusy MAN 14. června letošního roku. „Požadované autobusy jsme na přání zákazníka vybavili pětiletou zárukou a servisním kontraktem ComfortRepair na pět let s opcí na dalších pět let provozu,“ říká vedoucí prodeje autobusů MAN pro Českou a Slovenskou republiku pan Pavel Pospíšil.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?