Petr Hejna (neregistrovaný)
Oni se ty e-auta musí nejen vyrobit, ale i prodat ( aby se splnil limit snížení emisí - 31% ). To je naprosto nereálné, takže zbývají jen dvě možnosti : - auta se spalovacím motorem se budou prodávat s "pokutou" do pokladny EU - nebo se nebudou prodávat vůbec a automobilky se přestěhují do Ruska, Jižní Ameriky, Afriky, Indie atd. Prostě pro Evropu katastrofa.
Roman (neregistrovaný)
To bude v pohodě, díky klesajícím cenám baterií se elektromobily již brzy dostanou na stejnou úroveň jako automobily nižší střední třídy se spalovacím motorem. Potom už určitě bude možné sehnat ojetý elektrický automobil za velice slušnou cenu (včetně výměny baterie).
Jarek (neregistrovaný)
"Automobilky přitom elektromobily vyrábět a prodávat musí. Bez nich by nesplnily přísné limity emisí CO2, které nedávno odsouhlasily orgány Evropské unie." Blbost, když dokáže Mazda vyrábět benzínové 2 litry bez turba které emise splňují, nevidím důvod proč by to VW nemohl dělat taky. Že by neschopnost vývojového oddělení? Na ty hybridy se jim každý normální člověk vykašle dokud bude mít jinou možnost. Je to drahé, reálnou spotřebu to nižší mít nebude a ještě se to bude víc kazit. No děkujeme za takové auta.
Mirek (neregistrovaný)
Tak je třeba si uvědomit, že limity nastavené pro rok někde k 2030 nesplní ani Mazda. Tady nejde o současné limity, ale o ty, které budou následovat. To ti evidentně nedochází. https://www.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/europarlament-podporil-snizeni-emisnich-limitu-pro-nove-automobily-1351910 Europoslanci se dnes nakonec rozhodli pro variantu, která u osobních aut a lehkých užitkových vozů počítá pro roky 2025 a 2030 ve srovnání s rokem 2021 se snížením o 20, respektive o 40 procent. Návrh Evropský parlament schválil poměrem hlasů 389 proti 239.
JohnST (neregistrovaný)
Sucasna vladna garnitura EU uz zapricinila dost zla. Utecenecka kriza=kopec zabitych europanov, zvysene vydaje na zabezpecenie utecencov v miliardach €. Vsemozne nezmyselne regulativy vrcholom ktorych je tazenie na carodejnice a to su emisie aut. Ked ludia pridu o pracu a mobilita bude nedostupna nastanu nepokoje. Myslim si ze EU cakaju setsakra tazke casy.