Majitelé vozů značky Škoda jsou nejspokojenější, ukázal britský průzkum

12.06.2017
4 nové názory
Autor: Redakce
  • Škoda Superb vyhrála britský průzkum spokojenosti

  • Dosluhující SUV Yeti skončilo na druhém místě ze 75 aut

  • Fabia, Superb a Yeti ovládly své kategorie

Britský časopis Auto Express zveřejnil výsledky každoročního průzkumu spokojenosti majitelů se svými auty. Jak se zdá, obliba vozů značky Škoda není jen naše národní specialita. Dá se říci, že škodovky v průzkumu Auto Expressu doslova kralovaly. Obsadily první dvě místa (Superb a Yeti), Fabia je 11., Octavia 21. Celkem se průzkumu zúčastnilo 75 modelů.

Škodovky vyhrály i ve svých kategoriích. Škoda Fabia byla vyhlášena nejlepším malým autem, kategorii rodinných vozů vyhrál Superb a Yeti zvítězil v kategorii středně velkých SUV. Auto Express se ptal majitelů na obvyklé věci jako spolehlivost, praktičnost, provozní náklady, kvalitu a podobně. Asi nepřekvapí, že se škodovkám dobře vedlo v disciplínách jako praktičnost, vnitřní prostor a poměr mezi cenou a užitnou hodnotou.

Doporučujeme: Pět nepovedených ojetin značky Škoda, kterým je lepší se úplně vyhnout

První Škoda Superb získala celkem 93,42 % bodů ze sta procent, druhý Yeti dostal 93,33 %. Zajímavé je, že třeba u vítězného Superbu hlásila plná pětina majitelů nějaký problém, většinou v souvislosti s elektronikou, ale celkový výsledek to kupodivu neovlivnilo. Třetí Lexus RX dostal 93,14 % bodů a doplatil především na špatnou skutečnou spotřebu paliva.

Když se podíváte na výsledky průzkumu na stránkách britského magazínu, uvidíte u většiny vozů s hybridním pohonem právě velikou nespokojenost s reálnou spotřebou paliva a provozními náklady. Ještě je dobré zmínit, že britský trh patří mezi ty, kde se daně určují podle kombinovaných emisí CO2. Hybridy a malé diesely jsou proto v Británii oblíbené.

Karlos (neregistrovaný)
Já jsem spokojen, náhradní díl najdu všude a za hubičku. Jedničková octáva a 350 tisc nalítáno a drží jak má, musim zaklepat.
Fogyn (neregistrovaný)
Nic proti Škodovkám. V Anglii občas bývám, ale zas takové nadšení a hned pro tři modely najednou?
Julián (neregistrovaný)
Safra, takže i Briti přišli na Škodovkou mánii? =D. Já s tímhle vozem problém nikdy neměl (a to mám skoro 10 let starý auto z bazaru), ale moc nemůžu srovnávat s jinýma značkama.
  • Našli jste v článku chybu?