Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Má to Fabia spočítané? Škoda chystá levný elektromobil, který se vejde pod půl milionu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
U N R E A L (neregistrovaný)
Té ceně naprosto nevěřím. Už proto, že dnešní menšinové elektromobily (Eniaq) stojí nějakých 1.2 mega a výše jen proto, že jejich cena je dotovaná z prodeje masověji prodávaných spalovacích aut. Na každého jednoho Eniaqa musí vydělat (o pár tisíc až desítek tisíc zdražená) spalovací Fabia, Octavia, Superb a Kodiaq. Jinak by ten Eniaq stál ještě aspoň o polovinu více. Až se ty masové Fabie a Octavie pod tlakem Brusele pokusí elektrifikovat také, najednou nebude z čeho provádět ten "cenový transfer". Navíc až/pokud se elektroauta více rozšíří (pokud to vůbec umožní rozvodná síť), tak přijde další kolo zdražení elektřiny (ta nyní tak jako tak vyskočí na dvojnásobek a bude jen hůř - Němci už se chystají vypnout své uhelné i JADERNÉ elektrárny). Protože to, co dosud stát vybíral na spotřební dani z benzínu a nafty, to bude potřebovat nově získat od majitelů elektroaut. Že by se uskromnil je naprosté SciFi.