Luxusní SUV Bentley Bentayga se zřejmě dočká i verze coupé a sportovního modelu

06.12.2016
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Bentley Bentayga je obchodní trhák

  • Značka už pracuje na čtyřdveřovém „kupé“ modelu Bentayga

  • Projekt vlastně už jen čeká na schválení od Volkswagenu

  • Zvažuje se i sportovní verze a model s prodlouženým rozvorem

První okázale luxusní SUV automobilky Bentley je obrovský obchodní úspěch. Britská značka patřící do koncernu Volkswagen počítala s tím, že v roce 2016 dodá maximálně 3600 kusů, ale nakonec to vypadá, že dodá zákazníkům až 5600 vozů. Poptávka je monstrózní, stejně jako čekací doby. Pokud si nyní objednáte Bentaygu ve vlastní specifikaci (což se tak nějak očekává, přeci nechcete skladovku), budete rádi, když ji dostanete za rok.

Zájem nutí automobilku přemýšlet o dalších verzích. Ve hře je jakési čtyřdveřové kupé-SUV ve stylu BMW X6 a dokonce i sportovní model. Právě úspěch BMW X6, jeho rychlé verze X6 M a také sportovního Range Roveru SVR ukazuje, že poptávka po rychlých luxusních SUV plně uspokojená není.

Doporučujeme: Diesel v Bentley Bentayga má osm válců, elektrické turbo a 900 Nm

Šéf Bentley Wolfgang Durheimer britskému Autocaru řekl, že je přesvědčen o tom, že Bentley Bentayga Coupé vznikne. Vývoj na autě pracuje a vlastně se jen čeká na to, jestli Volkswagen nakonec projekt schválí. Pokud ano, mohla by se Bentayga Coupé objevit na trhu v roce 2019.

Bentley Bentayga Coupé se má více zaměřit na dynamiku a jízdní vlastnosti. Dokonce by mohla vzniknout i jakási sportovní verze se sníženým podvozkem a agresivnějším bodykitem, což jsou věci, které by u standardní Bentaygy asi příliš průchodné nebyly. Pro Bentley je ale důležité, aby „sportovní Bentayga“ přilákala nové zákazníky a neparazitovala na prodejích jiných modelů značky.

Kupé Bentayga ale není jediný model, o kterém se u Bentley přemýšlí. Automobilka podle všeho připravuje také ještě luxusnější Bentaygu s prodlouženým rozvorem, které má oslovit především zákazníky v Číně a státech kolem Perského zálivu. Co bude příště? Bentayga Cabrio?

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?