Limitovaný Leon ST Cupra Carbon Edition nemusí mít pouze 300 koní. ABT nabízí více

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Po úspěchu modelu Leon Cupra R přišel Seat s další limitovanou edicí 

  • Novinka se jmenuje Leon ST Cupra 300 Carbon Edition 

  • Vznikne pouze 300 exemplářů se sériovým výkonem 300 koní

  • Komu to nestačí, ten může svěřit svůj kus do péče ABT, kde dostane dalších 70 koní navíc 

Automobilka Seat nedávno představila model Leon ST Cupra 300 Carbon Edition, který navázal na dřívější limitovaný Leon Cupra R. S ním si totiž španělská značka ověřila, že o podobné speciality zákazníci mají zájem, takže i nové provedení Leon ST Cupra 300 Carbon Edition vznikne pouze v omezeném množství. Do výroby jde 300 exemplářů. Každý z nich nabídne sériový výkon 221 kW (300 koní). Je vám to málo? Řešení najdete na obvyklém místě.

Krátce po představení Carbon Edition přispěchala společnost ABT s nabídkou na zvýšení výkonu, a to údajně proto, aby se z tohoto auta stal ještě větší vládce rychlého pruhu, jak říká oficiální tisková zpráva. Nejde ale o žádnou dramatickou úpravu, nýbrž o klasickou instalaci nové řídicí jednotky.

Doporučujeme: ABT udělal z Audi RS 6 hybridní monstrum s výkonem přes 1000 koní

Ta zvedne parametry motoru z původních hodnot 221 kW (300 k) a 380 Nm na konečných 272 kW (370 k) a 460 Nm. ABT zároveň upozorňuje, že podobnou změnu není problém provést vlastně pro jakýkoliv jiný Leon s téměř jakýmkoliv motorem vyrobeným po roce 2012.

Připomeňme, že Seat Leon ST Cupra 300 Carbon Edition se liší od běžné verze zejména instalací karbonových doplňků typu karbonového zadního difuzoru nebo předního lízátka. Součástí výbavy jsou rovněž posílené brzdy Brembo, devatenáctipalcová kola, skořepinová sedadla a jediná barva karoserie (Monsoon Grey). Na rozdíl od Leonu Cupra R má ale kombík vždy pohon všech kol a automatickou převodovku DSG.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?