Lék na automobilovou drahotu: Značka MG přivezla do ČR dva slibné modely dostupné za hodně zajímavé ceny

3 nové názory
  • Značka MG se oficiálně vrátila na český trh. Místo britských sportovních vozů přiváží crossovery vyráběné v Číně 

  • Modely ZS a EHS ale vypadají překvapivě dobře, mají zajímavou techniku a úspěšně se prosadily v západní Evropě 

  • Malý crossover ZS začíná částkou 424 900 Kč, za větší EHS s plug-in hybridním pohonem o výkonu 258 koní zaplatíte 887 940 Kč 

  • MG slibuje dodání vozů v řádu týdnů a sedmiletou záruku. Další modely budou brzy následovat 

Historie značky MG je poměrně spletitá. Původně úspěšný britský výrobce zažil několik vzestupů a pádů, v 90. letech se objevil i na českém trhu a následně na chvíli zmizel. V roce 2007 se stal součástí čínské skupiny SAIC působící ve více než osmdesáti zemích světa. Na návrat ke kořenům v podobě nových sportovních vozů klasické koncepce už nedošlo, ale za to došlo na návrat k zajímavým prodejním číslům. Ta by měla dále narůstat i díky expanzi na nové trhy. Ten český je jedním z nich.

MG se před necelými třemi roky vrátilo do Evropy a úspěšně se usadilo na západních trzích. Už jen tato skutečnost sama o sobě představuje zajímavý úspěch a dokazuje, že čínský produkt dnes už automaticky neznamená něco méněcenného. Důkazem je kromě jiného také úspěšné absolvování nárazových testů Euro NCAP nebo sedmiletá záruka.

Lynk & Co 03: Další čínský sourozenec Volva XC40 se ukazuje na prvních fotkách
Přečtěte si také:

Lynk & Co 03: Další čínský sourozenec Volva XC40 se ukazuje na prvních fotkách

Na úvod tuzemských prodejů má MG připravené dva modely, v obou případech jde o crossovery. Ten menší se jmenuje ZS a svou délkou 4,3 m spadá na hranici segmentů B a C SUV. Zájemci mají na výběr dva motory, přičemž ten základní v podobě atmosférického zážehového čtyřválce o objemu 1,5 l (106 k) startuje částkou 424 940 Kč. Výbava je přitom poměrně zajímavá. Za tyto peníze dostanete klimatizaci, tempomat, multimediální systém umožňující připojit telefon přes Android Auto/Apple CarPlay nebo sedmnáctipalcová litá kola.

TIP: Stáhněte si kompletní ceník modelu MG ZS 

Druhým modelem je větší EHS. Crossover dlouhý 4,5 m slibuje spoustu místa v interiéru, překvapivě kvalitní materiály a velmi zajímavé parametry. Jde o plug-in hybrid schopný ujet v elektrickém režimu přes 50 km, přičemž celkový výkon systému založeném na přeplňované benzinové patnáctistovce je 258 koní. Sprint na 100 km/h je otázkou necelých sedmi sekund. Základní cena tohoto modelu činí 887 940 Kč a výbava je v tomto případě naprosto kompletní.

TIP: Stáhněte si kompletní ceník modelu MG EHS

Značka MG už má v České republice 19 dealerů, dalších 7 jich je na Slovensku. I to dokazuje, že působení na tuzemském trhu bere MG vážně. Prodej těchto vozů oficiálně odstartoval 29. června. Protože skupina SAIC vlastní kromě jiného také v podstatě kompletní logistický řetězec od továrny v Šanghaji až po evropské dealery a dokáže si vyrobit třeba i čipy, jedním z hlavních argumentů by kromě jiného měla být i rychlost dodání vozu. Čekací lhůty se mají pohybovat maximálně v řádu týdnů.

V blízké budoucnosti bude nabídka rozšířena také o model HS s klasickým spalovacím motorem a příští rok by mělo přijít elektrické kombi spadající do nižší střední třídy pojmenované jako MG 5. Uvidíme, jakého přijetí se modely MG v našich končinách dočkají. Vzhledem k aktuální situaci na trhu se ale dá předpokládat, že i čeští zákazníci rychle k těmto modelům cestu najdou.

Petr (neregistrovaný)
Tak tak hluboko abych si koupil cinsky auto jsem teda opravdu neklesl v autobranzi zatim nic horsiho nez auta z teto země není,tak huš do toho,ale jsou levný.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?