Land Rover představil Range Rover určený pro astronauty. V interiéru má kus kosmické lodi

přidejte názor
  • Divize SVO automobilky Land Rover představila speciální edici modelu Range Rover určenou pro budoucí astronauty 

  • Vůz bude dostupný pro zákazníky společnosti Virgin Galactic 

  • Kromě různých detailů má tato edice v interiéru také kus podvozku kosmické lodi SpaceShipTwo 

  • Po nehodě v roce 2014 tak Land Rover znovu připomněl spolupráci s touto společností 

Britská automobilka Land Rover představila speciální edici modelu Range Rover. Provedení Astronaut Edition je určené budoucím zákazníkům společnosti Virgin Galactic, kteří se prostřednictvím lodi SpaceShipTwo podívají do vesmíru.

Základem této edice je luxusní výbava Autobiography, přičemž na výběr bude plug-in hybridní motorizace P400e a kompresorem přeplňovaný pětilitrový osmiválec. Divize SVO pak přidá speciální modrý lak karoserie pojmenovaný příznačně jako Zero Gravity Blue, po otevření dveří vám bude vůz promítat na zem obraz kosmické lodi, který navíc najdete také různě rozmístěný po interiéru.

Asi největší specialitou jsou držáky nápojů, jejichž dna jsou vyrobena z kusu podvozku kosmické lodi SpaceShipTwo. Konkrétně se jedná o ližinu, která je používána při přistání namísto klasického předního kola. Na přání pak bude možné nechat vyšít na opěrky hlavy také iniciály daného astronauta.

Range Rover dostal nový benzínový šestiválec s mild hybridem i lepší výbavu
Přečtěte si také:

Range Rover dostal nový benzínový šestiválec s mild hybridem i lepší výbavu

Kolik bude tato edice stát, to tisková zpráva neříká. Vzhledem k tomu, že výlet do vesmíru se společností Virgin Galactic by měl vyjít zhruba na 4,5 milionu korun, dá se očekávat, že zákazníci nebudou mít o finance nouze a rádi si nějaký takový Range Rover na památku zakoupí.

Land Rover spolupracuje se společností Virgin Galactic miliardáře Richarda Bransona už od roku 2014. Ve stejném roce dokonce automobilka vyhlásila soutěž, v rámci které bylo možné vyhrát výlet pro čtyři osoby do vesmíru. Jenže krátce po spuštění této soutěže připravovaný raketoplán při jednom testovacím letu spadl a automobilka tuto svou spolupráci od té doby několik let nijak nepřipomínala. Vývoj ale pokračoval, takže dnes už je vize turistických cest do vesmíru mnohem reálnější. Loď SpaceShipTwo se totiž v prosinci minulého roku poprvé podívala do výšky více než 80 km považované za hranici vesmíru.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?