Lamborghini slaví. Modelu Huracán vzniklo už více než deset tisíc exemplářů

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Lamborghini Huracán se vyrábí od roku 2014

  • Včera automobilka oslavila exemplář s pořadovým číslem 10 000

  • Kromě Huracánu zřejmě bude velkým prodejním úspěchem také nový crossover Urus 

Automobilka Lamborghini slaví, a důvody k tomu má hned dva. Včera byl vyroben supersportovní Huracán s pořadovým číslem 10 000, současně je důvodem k oslavě také nový crossover Urus. Ten zákazníci vzali útokem. Ještě letos by jich mělo vzniknout zhruba tisíc. V nadcházejících letech se bude produkce dále navyšovat.

Doporučujeme: Už i Lamborghini nabízí SUV. Urus je nejrychlejší a v podstatě nemá přední nárazník

Lamborghini Huracán se vyrábí od roku 2014 a jde o velmi úspěšný model. Lamborghini jako takové zaznamenalo loni rekordní rok, když zákazníkům dodalo celkem 3815 nových aut. Huracán se na tomto výsledku podílel počtem 2642, což mluví samo za sebe.

Jubilejní exemplář dostal po vzoru závodního speciálu GT3 jedovatě zelenou barvu Verde Mantis. Konkrétně šlo o provedení Performate. Celkem Lamborghini nabízí u modelu Huracán šest různých variant. Kromě zmíněného Performate je k dispozici novinka v podobě Performate Spyder představená na ženevském autosalonu, klasické kupé a otevřený Spyder, přičemž lze dále vybírat mezi pohonem zadních a všech kol.

Doporučujeme: Retro — Lamborghini LM002 měl být původně stíhací off-road pro armádu

Vyhlídky do budoucnosti jsou pro Lamborghini velmi dobré. Kromě úspěšného Huracánu se totiž začíná prodávat crossover Urus a reakce zákazníků na něj jsou nad očekávání dobré. Podle CNBC Lamborghini předpovídá, že letos celkově vyrobí zhruba pět tisíc aut – a více než jeden tisíc má připadnout právě na Urus. V nadcházejících letech by se měla produkce značky dále navyšovat. Odhady hovoří až o osmi tisících aut ročně, přičemž podíl modelu Urus bude zhruba padesátiprocentní. Pro Lamborghini je také potěšitelné, že z aktuálních objednávek Urusu vychází průměrná útrata za příplatkovou výbavu na hezkých 800 tisíc korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?