Lada XRay má být lepší v terénu. Dostala možnost vypnout kontrolu trakce

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Lada lehce upravila model XRay 

  • Nově může ruský crossover vypnout kontrolu trakce 

  • Paket Prestige přidá navigaci a dvoubarevná kola

Lada XRay se těší na ruském trhu velké oblibě. Podle oficiální tiskové zprávy patří tento model mezi deset nejoblíbenějších SUV, přičemž podíl této kategorie činí v Rusku více než 40 %. Od konce září Lada začala produkovat upravené provedení, které má dvě drobné novinky.

Model XRay už dříve dostal světlou výšku podvozku 195 mm, což je pro jízdu mimo silnice celkem slibná hodnota. Aby ale byly dovednosti v terénu ještě lepší, přidala automobilka možnost vypnout kontrolu trakce a deaktivovat stabilizaci. Jsou situace, kdy se taková věc hodí. Třeba v momentě, kdy chcete vyjet kluzký kopec, ale v půlce vám systém začne brzdit kola, vůz se kvůli tomu zastaví a už se nerozjede. Lada dovolí vypnout stabilizaci a kontrolu trakce do rychlosti 50 km/h, po překročení této hranice se vše zase aktivuje.

vaz_catalogue_notes-file_-112045-840 Lada XRay nově dostala do nabídky paket Prestige. Ten poznáte podle dvoubarevných litých kol

Druhou novinkou je příchod paketu Prestige. Ten přidá dvoubarevná litá kola o velikosti 17" a multimediální systém s navigací a šesti reproduktory do interiéru.

Lada XRay vstoupila na ruský trh minulý rok. Technicky tento crossover vychází z Dacie Sandero, takže jde o vcelku moderní vůz s bohatou výbavou. Ve nabídce najdeme třeba klimatizaci, kůží potažený volant nebo parkovací senzory.

  • Našli jste v článku chybu?