Lada Vesta Sport: Nový ruský sportovní sedan vypadá slibně

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Lada Vesta Sport je sériová verze konceptu představeného v roce 2016

  • Premiéra proběhne na autosalonu v Moskvě 

  • Vůz dostal upravenou aerodynamiku, přepracovaný podvozek a výkon 145 koní při hmotnosti pouze 1211 kg

Lada v posledních letech produkuje hodně novinek. A to jak těch sériových, tak sériově vypadajících konceptů. Přesně takovou „studií“ byla i Vesta Sport z roku 2016. Pokud patříte mezi potenciální zájemce, máme dobrou zprávu. Aktuálně přichází sériová verze a vypadá opravdu zajímavě.

Automobilka Lada tímto modelem navazuje na své působení v seriálu WTCC, kde jezdila právě Vesta. Provedení Sport dostalo přepracovaný přední nárazník, kde kromě jiného zaujmou například chromové lišty. Vzadu najdeme dvojitou koncovku výfuku a integrovaný spoiler s třetím brzdovým světlem. Standardem jsou sedmnáctipalcová litá kola, na přání budou dostupné dokonce osmnáctky.

Doporučujeme: Lada Niva Extreme Cross — Krátké svezení s ruským monster truckem

O interiéru zveřejněné materiály nic neříkají a ani na fotkách si ho prohlédnout nemůžeme, nicméně možná ještě zajímavější je technika. Lada se totiž nespokojila pouze s přepracovaným designem. Atmosférický motor o objemu 1,8 litru nabízí parametry 107 kW (145 koní) a 187 Nm. Zároveň klesla hmotnost oproti klasické Vestě osazené touto jednotkou (1211 kg vs. 1230 kg). Také díky tomu dosprintuje ruský sportovní sedan z nuly na 100 km/h za 9,6 s. Nejvyšší rychlost je 198 km/h. Kvůli lepším jízdním vlastnostem rovněž klesla světlá výška podvozku o 16 mm a zvětšen byl rozchod kol na obou nápravách.

Oficiální premiéra proběhne na moskevském autosalonu začátkem září. Na evropský trh se tohle provedení ale velmi pravděpodobně nepodívá.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?