Lada 4X4 Vision je moderní Niva, která chce soupeřit s Land Roverem

29.08.2018
9 nových názorů
Autor: Redakce
  • Koncept off-roadu Lada naznačuje nástupce legendární Nivy

  • I přes moderní tvary je odkaz na legendární off-roadu zřejmý

  • Prozatím nevíme nic o tom, co má koncept pod kapotou

Lada Niva se za čtyři desítky let příliš nezměnila. Vlastně se nezměnila vůbec. Nyní to ale vypadá, že se přece jen chystá moderní nástupce utilitárního off-roadu, který si za ta léta vydobyl ikonický status. A to nejen v domácím Rusku. Na autosalonu v Moskvě se totiž představil koncept Lada 4x4 Vision, který má nástupce Nivy naznačit.

Koncept má vyzkoušet reakce veřejnosti, ale zároveň naznačuje směřování automobilky Lada v segmentu SUV a crossoverů, potažmo opravdových off-roadů, které jsou v Rusku přeci jen stále v kurzu.

Doporučujeme: Lada Niva Extreme Cross – Krátké svezení s ruským monster truckem

Povšimněte si sice moderních tvarů, ale zřetelných odkazů na legendární ruský off-road, který klidně můžeme považovat za zakladatele kompaktních SUV. Už na počátku 80. let byla Niva docela populární v západní části Evropy, protože podobně koncipovaný model na trhu jednoduše nebyl. (Range Rovery a Jeepy byly moc drahé.)

Ohledně použité techniky se prozatím nic neví, protože tohle je pouze statická maketa. Automobilka ale nyní patří do koncernu Renault-Nissan-Mitsubishi, takže se dá očekávat, jakou techniku by případný sériový model dostal. Nicméně na uvedení nástupce Lady Niva do prodeje si stejně musíme ještě minimálně dva či spíše tři roky počkat.

Danko (neregistrovaný)
Předpokládám, že většinu současných aut si běžně zvládáte zdiagnostikovat a opravit na koleně, právě jako tu Nivu. Niva je možná zastaralá, ale svou práci v lese určitě odvede ....a v Rusku si ji skutečně většina Rusů dokáže opravit..Tohle není auto pro nagelované buzíky na cestu do fitka :-)
starý pes (neregistrovaný)
Z Ruska brát pouze vodku , Ruský čaj a Ruskou zmrzlinu.............
Karel (neregistrovaný)
Cokoliv kdy přišlo z Ruska, stálo za ho... a to se asi nikdy nezmění. Niva a legenda? Ta byla legendární možná u nás, protože tu nebylo nic jinýho, jinak to byl příšernej křáp.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?