Kupte si vlastní Metro. Je prakticky nejeté a jako nové, i když je přes 30 let staré

přidejte názor
  • V červenci se bude prodávat prakticky nové MG Metro 6R4

  • Závodní speciál skupiny B z roku 1985 najel do dnešních dnů pouze jedenáct kilometrů

  • MG Metro 6R4 je poháněno šestiválcem o výkonu 416 k. Celkem vzniklo 200 kusů, tento byl vyroben jako 189.

Slavná skupina B dodnes přitahuje velkou pozornost, protože stála za vznikem řady úžasných aut. Pokud jste si vždycky říkali, že by se vám nějaký takový vůz líbil, budete mít vcelku zajímavou možnost si své sny splnit. V červenci se totiž bude prodávat MG Metro 6R4 z roku 1985, které strávilo spoustu let v muzeu a pořádně nikdy nejezdilo. Do dnešních dnů tak najelo pouze 11 kilometrů.

Nabízený exemplář byl vyroben v roce 1985 jako 189. v pořadí, přičemž celkově bylo vyrobeno a prodáno pouze 200 kusů. Dalších dvacet pak bylo postaveno pro oficiální šampionát. První majitel si vůz zakoupil v roce 1986 přímo od Austin Rover Group, auto ale nakonec místo na závodních tratích strávilo spoustu let v muzeu. V roce 2002 bylo prodáno současnému majiteli. V té době mělo najeto pět mil, tedy osm kilometrů. Druhý majitel ale s tímto MG Metro také nejezdil a za sedmnáct let přidal různým parkováním pouze tři kilometry. Tento vůz je tak považován za jediný původní speciál skupiny B, který do dnešních dnů přežil ve stavu zcela nového auta.

Retro: Audi Quattro je legenda, která v rallye zesměšnila konkurenci
Přečtěte si také:

Retro: Audi Quattro je legenda, která v rallye zesměšnila konkurenci

Nové MG Metro 6R4 se bude dražit na Silverstone Classic Sale 2019 koncem července. Odhadovaná cena je 5,8 až 7 milionů korun. Dá se očekávat, že pokud třetí majitel s autem nevyrazí do ostrých závodů, jeho hodnota v budoucnu dále (a velmi rychle) poroste.

MG Metro 6R4 je pro řidiče docela velká výzva, protože jde o auto dlouhé pouze 3657 mm, které váží 980 kg. Šestiválcový atmosféricky plněný motor ovšem nabízí 306 kW (416 k) a 402 Nm. Před časem do jiného exempláře stejného typu usedl také jezdec Craig Breen a i on s ním měl dost práce:

Craig Breen, MG Metro a irské okresky jsou moc pěknou vzpomínkou na skupinu B
Přečtěte si také:

Craig Breen, MG Metro a irské okresky jsou moc pěknou vzpomínkou na skupinu B

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?