donald (neregistrovaný)
Díky za tipy, letos se s rodinou plánujeme vydat na dovolenou k moři právě karavanem, a tak pomaličku začínám na https://autobazar.biginzerce.cz/ hledat nějaký pěkný a za rozumnou cenu. Zatím se mi zamlouvá jeden a osobní prohlídku mám domluvenou na příští týden, doufám tedy, že do něj zatékat nebude.
Batyskaf (neregistrovaný)
Nedostatečná tepelná izolace - záleží, jak máte výkonné topení. S těmi benzíny to sice zní pěkně, ale v praxi narazíte tak na kusy před třiceti lety, možná nějakou utrápenou 1,6 v Tranzitu. S tím zatékáním bych se trochu míň bál u obytných vestaveb, tam je přeci jen střecha plechová. Nicméně může zatékat kolem střešního okénka. Postele bych neřešil, oprava čalounění zas tak složitá nebývá. Horší je, když je třeba totálně vyhnilý spodek.
Franta (neregistrovaný)
Já jsem také přemýšlel, jestli koupit obytný vůz nebo karavan. Oboje má své výhody, ale nakonec jsem se rozhodl pro karavan a jsem spokojený. Letos jsme jeli poprvé a bylo to něco úplně jiného, než když jsme jezdili do apartmánu. Děti si to v kempu parádně užily a my jsme měli s manželkou čas pro sebe :-) . Akorát co nám chybělo, tak byla klimatizace. Do rána jsme měli v karavanu docela vedro, tak jsem hned, jak jsme přijeli, objednal mobilní klimatizaci ze Vzdušínu https://www.vzdusin.cz/mobilni-klimatizace , tak už jsme připravení na příští rok :-D .
Tarpedivan (neregistrovaný)
Já nevím no. Asi záleží na každém jak to má, ale mně osobně přijde docela zbytečné si kupovat obytňák nebo karavan, když se dnes dají za celkem slušné peníze půjčit. My například letos měli na dovolenou půjčený obytňák od https://www.karavany-strakonice.cz/ Nebyl nijak drahý, byl v super stavu, moderně vybavený, klimatizovaný atd. Ani si nedokážu představit, kolik bych za takový obytňák dal, kdybych si ho chtěl koupit.
xxx (neregistrovaný)
Zajímavé čtení, díky za rady a tipy. O pořízení karavanu uvažuji již celkem dlouho, ale zatím jsem se k tomu nějak neodhodlal. Skoro každé léto si karavan s rodinou půjčujeme a vyrážíme na cesty. Letos se chystáme kempovat, budeme si pořizovat nové stany a spacáky a už se moc těšíme.
Jana X (neregistrovaný)
Určitě. Dovolená na kolech je super. Projel jsem Evropy v malém Citroenu, a když jsem dělala přeprava zásilky do zahraničí, tak jsem jezdil i v dodávce. Ale musím říct, že vždycky to byl super relax a pokud bylo vše ok a podle dohody, tak to byla i pohodová práce. :)
Jonáš Dobrý (neregistrovaný)
Já mám už hodně dlouho velmi dobrou zkušenost s půjčovnami. Hlavně si nemůžu vynachválit firmu Půjčovna dodávek Čakovice. Mám to kousek od domu a kromě dodávek nabízejí i karavany a mikrobusy. Takže pokud člověk někam nejezdí každý druhý den a má to třeba jen na stěhování nebo na větší výlet, když přijedou děti na prázdniny, tak se to vyplatí více než živit nějaké větší auto. Znáte to... Povinné ručení, havarijko, STK a hlavně údržba. To si to radši půjčím. ;-)
JaneX (neregistrovaný)
Já bych šel teda ještě tou cestou, aby tam byl dostatek místa na spaní pro dva a eventuálně i na nějaké hraní si. Prostě nebudu chodit kolem horké kaše. Máme doma rádi tantra masáže a dovolenou bereme jako čas strávený sami se sebou. Takže velké manželské lože pro nás bylo se ženou fakt prim. :-)

My jsme si s manželem pořídili ojetý karavan v autobazaru, a ještě nám tam pomohli sehnat další vybavení do karavanu .Teď si ještě více užíváme naše výlety, jelikož si nemusíme neustále hledat ubytování, které máme s sebou na čtyřech kolech. Nedávno jsem se byli podívat po památkách a bylo to velice fajn, jen zaparkovat a už se nemuset o nic starat.