Kia cee'd nové generace byla odhalena dlouho před ženevskou premiérou

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Nová generace modelu cee'd se představí na autosalonu v Ženevě

  • Po technické stránce překvapení nečekejte, základem je Hyundai i30

  • První neoficiální fotky kompletně odhalují design karoserie

Hlavní novinkou automobilky Kia pro příští rok je jednoznačně nová generace modelu cee'd. Oficiální premiéra proběhne na autosalonu v Ženevě, na internetu ovšem kolují první neoficiální fotografie už teď. S velkým předstihem si tak můžeme nastupující generaci prohlédnout. Nutno podotknout, že vypadá opravdu dobře.

Po technické stránce velká překvapení nečekejme. Nová Kia cee'd vychází z modelu Hyundai i30 a tomu budou odpovídat jak vnější rozměry, tak třeba také nabídka motorizací. Zájemci se proto mohou těšit na litrový přeplňovaný tříválec, přeplňovanou zážehovou čtrnáctistovku nebo diesel 1.6 CRDi naladěný na 100 kW (136 k).

Doporučujeme: Také Kia bude mít svou i30 Fastback. Její podobu naznačuje nový koncept Proceed

Kromě klasického hatchbacku brzy dorazí také provedení kombi a zřejmě se dočkáme i třetí karosářské varianty, kterou naznačila studie Proceed představená na autosalonu ve Frankfurtu. Spekulace hovoří rovněž o opalstované variantě. Ta se ponese ve stejném duchu jako například výbava X-Line u nového Picanta. Naopak otazník visí nad sportovní verzí GT, ze které by se stal přímý konkurent pro nový Hyundai i30 N. Třídveřové provedení podle všeho zamíří do propadliště dějin.

Pro připomenutí, Kia cee'd se vyrábí ve slovenské Žilině. Na této skutečnosti se samozřejmě s příchodem nové generace nic nezmění.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?