Ken Block ukázal nové auto. V Gymkhaně 10 usedne za volant Fordu F-150 z roku 1977

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Letos v prosinci bude zveřejněn jubilejní desátý díl série Gymkhana 

  • Hlavní roli bude opět hrát „historický“ automobil 

  • Nový speciál vychází z Fordu F-150 z roku 1977

  • O pohon se stará přeplňovaný šestiválec převzatý ze závodní verze Fordu GT určené pro Le Mans

Série Gymkhana je dnes už velmi tradiční podnik. Ken Block má na svědomí devět dílů, teď se chystá jubilejní Gymkhana 10. Desátý díl si samozřejmě žádá něco speciální, a proto se zde nepředstaví závodní vůz, jako to bylo v posledních dvou dílech, ale historický automobil podobný tomu, co jsme mohli vidět v Gymkhaně 7. Místo Mustangu ovšem tentokrát Ken Block usedne za volant Fordu F-150 z roku 1977.

Tedy přesně řečeno usedne do auta, které má základní tvary shodné se zmíněným Fordem, protože z původního auta nezbylo vůbec nic. Vůz s přezdívkou Hoonitruck stojí na trubkovém rámu, na kterém je nasazena hliníková ručně vyrobená karoserie. O pohon se stará dvakrát přeplňovaný šestiválec o objemu 3,5 litru. Ten se sem nastěhoval ze závodního Fordu GT určeného pro Le Mans.

Gymkhana podeváté: Ken Block znovu řádí
Přečtěte si také:

Gymkhana podeváté: Ken Block znovu řádí

Celkově tento automobil disponuje výkonem 682 kW (928 k) a vrcholem točivého momentu 952 Nm. Poháněna jsou přes šestistupňovou převodovku všechna kola podobně, jako tomu bylo u Fordu Mustang ze sedmého dílu. Zvuk nového pekelného pick-upu údajně předčí vše, co jsme dosud mohli v rámci série Gymkhana slyšet.

Hoonitruck si budou moci zájemci prohlédnout na vlastní oči poprvé v Las Vegas, kde ho na svém stánku v rámci Sema Show vystaví společnost Toyo Tires. Desátý díl Gymkhany pak bude zveřejněn sedmého prosince na Amazonu, na Youtube bude zveřejněn o deset dnů později.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?