Kdybyste nevěděli, jak naspecifikovat svůj Speedtail, McLaren pro inspiraci ukázal tři verze

přidejte názor
Autor: Redakce
  • McLaren Speedtail vznikne v počtu 106 kusů 

  • Možnosti individualizace jsou pro úzkou skupinu vybraných zákazníků v podstatě nekonečné 

  • Pro inspiraci automobilka představila tři různá provedení pojmenovaná Urbane, Visionary a Dynamic 

V říjnu minulého roku představila automobilka McLaren duchovního nástupce modelu F1 jménem Speedtail. Přestože podle některých názorů příliš krásy nepobral, z pohledu použité techniky je to nesmírně zajímavý stroj. McLaren hned při odhalení nového supersportu také prozradil, že vznikne pouze 106 exemplářů a každý z nich už zná svého majitele. A protože se jedná o velmi úzkou skupinu lidí, nepřekvapí, že tito vybraní zákazníci mají k dispozici v podstatě nekonečné možnosti individualizace.

Jako ukázku McLaren nedávno zveřejnil tři různé varianty modelu Speedtail. Urbane kombinuje lesklé karbonové díly s černou barvou karoserie a světle modrým kartáčovaným hliníkem. Interiér dostal světle modré sedadlo řidiče a šedá sedadla spolujezdců. Třešničkou na dortu jsou plakety z platiny.

Karbonové poklice i ohýbací záď: 10 fascinujících vlastností McLarenu Speedtail
Přečtěte si také:

Karbonové poklice i ohýbací záď: 10 fascinujících vlastností McLarenu Speedtail

Druhé provedení nese označení Visionary. V galerii dole je to oranžový exemplář s tmavě modrým interiérem. Na plaketky zde designéři použili pro změnu bílé zlato. Poslední varianta Dynamic kombinuje tmavě červenou barvu karoserie, stříbrné brzdiče a červenobílý interiér.

Pokud patříte do skupiny 106 zákazníků, mají tyto tři nové varianty posloužit jako inspirace, abyste získali představu o tom, co je možné. Pro nás ostatní běžné smrtelníky jde pouze o příležitost, jak si nový Speedtail prohlédnout v jiných barvách než v původně prezentované stříbrné.

Pro připomenutí, McLaren Speedtail zvládne rychlost až 403 km/h a z nuly na 300 km/h akceleruje za 12,8 s. Cena začíná částkou zhruba 51 milionů korun a první zákazníci dostanou svůj vůz příští rok.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?