Kanadský Felino CBR7 je supersport pouze pro zkušené řidiče. Vznikne i v extrémní odlehčené verzi

přidejte názor
  • Felino CBR7 je silniční verze již dříve představeného modelu CB7

  • Výkon 391 kW je zásluhou motoru 6,2 V8, volitelně lze zvolit 7litrový V8

  • K dispozici bude také extrémnější odlehčená verze

Kanadský malosériový výrobce Felino představil nový model CB7R, který podle vyjádření automobilky cílí na zkušenou klientelu nadšených řidičů. Současně se výrobce vidí jako konkurent těch neprestižnějších výrobců sportovních aut.

Pokud jsou vám tvary nového modelu povědomé, pak vás paměť rozhodně nešálí. Značka Felino v minulosti téměř totožný automobil představila. Zatímco tehdy šlo o extrémní sportovní automobil, tentokrát se jedná o silniční verzi – proto přídomek R jako „road“ na konci modelového označení.

Provedení CB7R je silniční homologací dříve představenéo extrémního vozu značky Felino
Standardní provedení CB7R pohání vidlicový osmiválec s objemem 6,2 l

Standardní provedení CB7R pohání vidlicový osmiválec 6,2 l, jenž standardně nabízí výkon 391 kW a točivý moment 659 Nm. Volitelně je k dispozici 7litrový V8, jehož výkonové parametry se zvýšily na 552 kW a 786 Nm. Auto pak zrychlí z 0–100 km/h za méně než tři sekundy.

Bez ohledu na zvolenou pohonnou jednotku se řidič muže spolehnout na brzdový systém sestávající ze 390mm kotoučů se šestipístkovými třmeny vpředu a 378mm kotouči a čtyřpístkovými třmeny vzadu. Karoserie je vyrobena z uhlíkových vláken a kompozitového materiálu. Celková hmotnost 1135 kg je dokonale rozložena mezi přední a zadní nápravu.

Galerie: Okruhové speciály jsou drahá zábava jen pro vyvolené
Přečtěte si také:

Galerie: Okruhové speciály jsou drahá zábava jen pro vyvolené

Kromě provedení CB7R výrobce slibuje ultra ostré provedení CB7+, jehož hmotnost by se měla významně přiblížit hmotnosti 1000 kg. Podle zástupců značky Felino jde o nejextrémnější automobil, který kdy vyjel z bran výrobního závodu, a vznikne v omezené sérii. Nejdražší provedení by mělo zákazníky vyjít zhruba na 15 milionů korun.

Detailní informace budou k dispozici v den oficiálního uvedení na trh, jež je naplánováno na zhruba polovinu letošního roku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?