Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Jízda do porodnice: Předpisy můžete porušit, ale jen za určitých podmínek. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Dominik H (neregistrovaný)
Tady máte nějaká fakta a ne nějaké špekulace o tom jak jezdit autobusem a pod. Zavolejte 155 pro zjištění jestli jste do opravdu v krajní nouzi a případně i pro navigaci. Pokud je jakákoliv krajní nouze typu masivního krvácení, porod, nelze hýbat částí těla (může být třeba krvácení v mozku, což je dle mého největší nouze), a pod. tak bez jakýchkoliv debat máte právo jet co nejrychleji jak dokážete a, jak říká zákon, musíte dávat při tom pozor a nikoho ani neohrozit! Však můžete porušit zákazy a přednosti v jízdě. Hlavní je nepřeceňovat sebe (vaší všímavost, reakce a maximální rychlost kterou jdou zatáčky bezpečně projet) a vaše auto (hlavně pneumatiky). A pokud jste sami tak musíte odvézt sám sebe nebo zavolat sanitku, případně kombinace obou, pokud žijete vážně daleko od nemocnice. Ale radši bych si počkal na sanitku a řešil zranění přes 155.