Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Jízda do porodnice: Předpisy můžete porušit, ale jen za určitých podmínek. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Pavel (neregistrovaný)
Záchrana života není nadřazená zákonu nebo předpisům. Poskytnutí první pomoci umírajícímu člověku, není důvodem k nezaplacení parkovacího místa nebo špatnému zaparkování vozidla poblíž nehody. Např. při nehodě na dálnici jiného vozidla musíte zaparkovat na nejbližším parkovacím místě, třeba na benzince a dojít a zpátky k nehodě pěšky i když je to několik desítek kilometrů a půjdete několik dní. Umírající musí několik dní počkat, abyste nemusel zaparkovat v místě, kde to není proti předpisům. V Praze pokud nemáte povolení parkovat na modré zóně v podstatě nehrozí, že budete poskytovat první pomoc, protože neexistuje legální místo, kde byste poblíž mohl legálně zaparkovat. Z pohledu zákona pokud chybně jedenkrát za život zaparkujete nebo překročíte minimálně rychlost, jste doživotně extrémně nebezpečný pirát silnic (extrémně nebezpečný kriminálník) bez možnosti jakékoliv resocializace. Jste tzv. sociálně vyloučena osoba. Ostatně také normální člověk v životě nikdy dopravní předpis neporuší. To je dle ministerstva nulová tolerance.